ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς ζητούν Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Ζαχαριάδης

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή μετά τις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα ζητήσουν εσωτερικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγκούσης

Πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο θα τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ενός πόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς που θα αντιταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, ετοιμάζονται να καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κρίνεται πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής δεν ήταν ευμενές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ούτε και για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Αριστερά.

Η κατάθεση της σχετικής πρότασης θα γίνει θεσμικά, δηλαδή όταν συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα. Το πιθανότερο είναι να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Στο δημοψήφισμα σύμφωνα με την πρόταση θα καλούνται να λάβουν μέρος όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενο το εάν επιθυμούν το κόμμα όχι απλά να μετέχει, αλλά να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς.