ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα εντός και εκτός κόμματος από τον Στ. Κασσελάκη – Οι έξι πυλώνες του σχεδίου του

Μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έστειλε με την μακροσκελή ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αναπτύσσοντας αφενός τον σχέδιασμό του για το ίδιο το κόμμα, αλλά και για το πλαίσιο των συνεργασιών κόμματα του προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου, όπως εκείνος το επιδιώκει.

ΣΥΡΙΖΑ

Φρένο στα σενάρια περί «συγκόλλησης» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω, και δεν επιβάλλονται», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο κ. Κασσελάκης παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα, και ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες», σχολίαζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έστειλε με την μακροσκελή ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αναπτύσσοντας αφενός τον σχέδιασμό του για το ίδιο το κόμμα, αλλά και για το πλαίσιο των συνεργασιών κόμματα του προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου, όπως εκείνος το επιδιώκει. Ο κ. Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, ανέφεραν πηγές από την Κουμουνδούρου, δίνοντας απάντηση σε μέσα ενημέρωσης που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έθεσε όμως, όπως έλεγαν, για μία ακόμη φορά το μόνο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η συνεργασία των κέντροαριστερών δυνάμεων. Είναι, τόνισαν, χαρακτηριστική η αναφορά του ότι «οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω και σε αυτή τη διαδικασία είμαστε παρόντες».

Επιστρέφοντας σε λίγες ημέρες στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, με την Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάζει στις 6 Ιουλίου.

Το σχέδιο του κ. Κασσελάκη για το κόμμα απαρτίζεται από έξι πυλώνες: Οικονομική εξυγίανση, καταστατικό συνέδριο, κυβερνητικό πρόγραμμα, δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης, μητρώο στελεχών και ακτιβισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στη Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας επαφές με την ομογένεια για αναζήτηση πόρων για το ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς το οποίο προετοιμάζεται, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ενώ θα συναντηθεί και με τη διευθυντική εκδοτική ομάδα και δημοσιογράφους της Wall Street Journal και άλλων μέσω ενημέρωσης.