ΣΥΡΙΖΑ: «Θηλιά στον λαιμό τα τεστ, να τα καλύψει η ΓΓΑ»

Προτείνει να καλυφθεί το κόστος από την ΓΓΑ με άμεση θεσμοθέτηση οικονομικής επιχορήγησης

ΣΥΡΙΖΑ: «Θηλιά στον λαιμό τα τεστ, να τα καλύψει η ΓΓΑ»

Με την κυβέρνηση τα βάζει εκ νέου το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τους αθλητές. Αναλυτικά αναφέρει:

«”Θηλιά στον λαιμό” των αθλητικών σωματείων βάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τα μέτρα που νομοθέτησε για τον έλεγχο με Rapid Test, των αθλουμένων προκειμένου να εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι νεαροί αθλούμενοι και οι γονείς τους αλλά και τα ίδια τα σωματεία που επιβαρύνονται διπλά. Το συνολικό κόστος για κάθε παιδί που αθλείται στις Ακαδημίες των σωματείων ανέρχεται στα 105 ευρώ τον μήνα (!) ενώ για κάθε αθλητή με δελτίο ανέρχεται σε 80 ευρώ τον μήνα.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές και για τα σωματεία και για τους αθλούμενους. Οι γονείς των νεαρών αθλουμένων θα αναγκαστούν να ξεκόψουν τα παιδιά τους από την άθληση, με ό,τι καταστροφικό συνεπάγεται αυτή η ενέργεια, για την ψυχοσωματική τους υγεία, στο προσεχές μέλλον ενώ τα αθλητικά σωματεία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στις ”βίαιες” λύσεις των συγχωνεύσεων, αν όχι και στην αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας και του δυσβάσταχτου κόστους των τεστ αλλά και της μείωσης των εσόδων τους από την μείωση των αθλουμένων παιδιών στις ακαδημίες, αφού η ΓΓΑ δεν στηρίζει οικονομικά και σε τακτική βάση τα αθλητικά σωματεία.

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη:

Το κόστος που προκύπτει από την ανάγκη διενέργειας των Rapid Tests για κάθε σωματείο -Ακαδημίες και αθλητές/αθλήτριες- να καλυφθεί από την ΓΓΑ με άμεση θεσμοθέτηση οικονομικής επιχορήγησης, με βάση τα ονομαστικά-αριθμητικά στοιχεία που θα προσκομίζει κάθε αθλητικό σωματείο και θα επικυρώνονται είτε από τις Τοπικές Ενώσεις, είτε από την Ομοσπονδία κάθε αθλήματος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ