Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Σύρο: Με μαχαίρι στο σπίτι του ζευγαριού η διασώστρια – Αεροβόλο και λοστός στο σακίδιο, συνελήφθη ο 41χρονος
Τα βίντεο ασφαλείας, το σακίδιο με το αεροβόλο και τον λοστό και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της διασώστριας του ΕΚΑΒ.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στο σημείο βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατο της διασώστριας του ΕΚΑΒ στην Άνω Σύρο.
Το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 41χρονου που φέρεται να τη μαχαίρωσε στην πλάτη, με τη δικογραφία να σχηματίζεται σε βάρος του για ανθρωποκτονία. Η 30χρονη σύντροφός του αφέθηκε ελεύθερη, καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ποινική εμπλοκή της στον θανάσιμο τραυματισμό.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η διασώστρια έφτασε έξω από την κατοικία όπου βρισκόταν το ζευγάρι. Λίγο αργότερα, έπειτα από σύγκρουση που άρχισε στην είσοδο του σπιτιού, τραυματίστηκε με μαχαίρι και κατέρρευσε αιμόφυρτη στον δρόμο.
Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων της και των γιατρών του Νοσοκομείου Σύρου, υπέκυψε στα τραύματά της.
Το βίντεο πριν από την αιματηρή σύγκρουση
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τη διασώστρια να πλησιάζει το σπίτι φορώντας το παντελόνι της υπηρεσιακής της στολής και γάντια, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ήταν μερικώς καλυμμένα.
Μαζί της φέρεται να είχε ένα σακίδιο πλάτης, μία πλαστική σακούλα και ένα μαχαίρι. Μέσα στο σακίδιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν ένα αεροβόλο όπλο και ένας λοστός.
Διαβάστε επίσης: Φονικό στη Σύρο: Θρίλερ με τη δολοφονία της διασώστριας του ΕΚΑΒ
Η γυναίκα εμφανίζεται να αφήνει το σακίδιο στο έδαφος και να παραμένει για λίγα λεπτά έξω από την κατοικία. Στη συνέχεια πλησιάζει την είσοδο και χτυπά το κουδούνι, χρησιμοποιώντας την πλαστική σακούλα, παρότι φορούσε γάντια.
Οι κινήσεις αυτές εξετάζονται προσεκτικά από τις Αρχές, οι οποίες προσπαθούν να διαπιστώσουν με ποια πρόθεση πήγε στην κατοικία και ποια ήταν η σχέση της με το ζευγάρι.
Η μαχαιριά και η καταδίωξη στον δρόμο
Την πόρτα φέρεται να άνοιξε η 30χρονη γυναίκα. Ακολούθησε ένταση και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η διασώστρια φέρεται να την τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι.
Ο 41χρονος, ακούγοντας τις φωνές, εμφανίζεται να πήρε δεύτερο μαχαίρι από το εσωτερικό του σπιτιού και να χτύπησε τη διασώστρια στην πλάτη.
Η τραυματισμένη γυναίκα επιχείρησε να απομακρυνθεί, όμως ο άνδρας φέρεται να την ακολούθησε έξω από την κατοικία. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης φέρεται να εκτόξευσε εναντίον της μία γλάστρα, η οποία την χτύπησε στο κεφάλι, καθώς και μία καρέκλα.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης σπασμένα ξύλα, ενώ ο 41χρονος φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια περαστικών για να ακινητοποιήσει τη γυναίκα, φωνάζοντας ότι ήταν κλέφτρα. Ένας περαστικός παρενέβη, την ώρα που η σύντροφος του άνδρα καλούσε σε βοήθεια.
Τα δύο σενάρια στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 41χρονος και η σύντροφός του υποστηρίζουν ότι η διασώστρια πήγε στο σπίτι με σκοπό τη ληστεία και ότι οι ίδιοι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Ο ισχυρισμός τους εξετάζεται σε συνδυασμό με τα βίντεο, τις καταθέσεις και τα ευρήματα της έρευνας.
Από την πλευρά του περιβάλλοντος της γυναίκας διατυπώθηκε αρχικά ο ισχυρισμός ότι είχε πάει στην κατοικία για να ζητήσει οφειλόμενα ενοίκια. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το σπίτι στο οποίο διέμενε το ζευγάρι ήταν ιδιόκτητο και ανήκε στον 41χρονο, στοιχείο που αποδυναμώνει το συγκεκριμένο σενάριο χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο άλλης οικονομικής διαφοράς.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν και σε ποιο βαθμό οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονταν, ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης και πώς η αντιπαράθεση στην πόρτα εξελίχθηκε σε θανάσιμη σύγκρουση. Οι οριστικές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την πλήρη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα ιατροδικαστικά ευρήματα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News