Σύρος: Την Τρίτη η κηδεία της 41χρονης διασώστριας – Αναπαράσταση από το κατηγορούμενο ζευγάρι
Την ίδια ημέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή ο 41χρονος και η 31χρονη σύζυγός του, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο του αιματηρού περιστατικού

Την Τρίτη θα τελεστεί στη Σύρο η κηδεία της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από αιματηρό επεισόδιο σε κατοικία του νησιού. Την ίδια ημέρα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού της γυναίκας, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σενάριο της ληστείας βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, χωρίς να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το ακριβές κίνητρο της συνάντησης.
Το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι σε βάρος του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις οδηγήθηκε στην κατοικία όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, προκειμένου να παρουσιάσει στις Αρχές τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν.
Πρώτη συμμετείχε στην αναπαράσταση η 31χρονη κατηγορούμενη. Περίπου μία ώρα αργότερα οδηγήθηκε στο σπίτι και ο 41χρονος σύζυγός της, ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς τη δική του εκδοχή για την εξέλιξη του επεισοδίου.
Οι ερευνητές επιχειρούν να διαπιστώσουν εάν οι καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων συμφωνούν μεταξύ τους και κατά πόσο επιβεβαιώνονται από τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.
Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στη Σύρο με τη δολοφονία της 41χρονης διασώστριας: Δίωξη στον άνδρα – Τι έδειξε η αναπαράσταση
Δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή για τα ενοίκια
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν επιβεβαιώνεται το αρχικό σενάριο που ήθελε την 41χρονη να έχει επισκεφθεί την κατοικία για να εισπράξει οφειλόμενα ενοίκια.
Η διασώστρια δεν ήταν ιδιοκτήτρια του ακινήτου, καθώς το σπίτι ανήκει στην οικογένεια του 41χρονου κατηγορουμένου. Οι Αρχές διερευνούν πλέον τον λόγο για τον οποίο η γυναίκα βρέθηκε στην κατοικία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε ο καβγάς.
Οι διώξεις σε βάρος του ζευγαριού
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του 41χρονου δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η 31χρονη σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια στην πράξη.
Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη.
Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού
Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η 41χρονη έφτασε στην κατοικία του ζευγαριού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζονται, αρχικά σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στη διασώστρια και την 31χρονη. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και ο 41χρονος σύζυγός της, ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη στον καβγά.
Ο 41χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε τη διασώστρια στην πλάτη με μαχαίρι. Ακολούθησε καταδίωξη της τραυματισμένης γυναίκας στην οδό Αγίου Γεωργίου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να της πέταξε ακόμη και μία γλάστρα.
Η 41χρονη εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά, αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου. Συνάδελφοί της από το ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο και τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της. Η έρευνα συνεχίζεται, με τις Αρχές να συγκεντρώνουν καταθέσεις και ευρήματα προκειμένου να αποσαφηνίσουν την ακριβή ακολουθία των γεγονότων και το κίνητρο της επίθεσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News