Τα μέτρα πώς θα εφαρμοστούν σε Γ’ Εθνική και Ερασιτεχνικό;

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΠΟ για τους φιλάθλους πώς θα ισχύσει στην πράξη; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

test covid 19

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, που ισχύει για τους φιλάθλους φέτος από τη Γ’ Εθνική, που θα συμμετάσχει και η Παναχαϊκή, έως την τελευταία κατηγορία του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ομως δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά για πώς θα τηρηθούν τα μέτρα;
Καταρχήν στα γήπεδα θα επιτρέπεται η είσοδος ενήλικων φιλάθλων μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες με βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
Ακόμη αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17 ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα. Τέλος το ποσοστό των θεατών σε κάθε γήπεδο ή στάδιο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 60% επί της συνολικής χωρητικότητας της εγκατάστασης. Παράλληλα το ανώτατο όριο είναι 10.000 θεατών, ενώ το ποσοστό 60% επί της συνολικής χωρητικότητας ισχύει ανά θύρα. Στη Γ’΄Εθνική τα συγκεκριμένα μέτρα σαφώς και μπορεί να εφαρμοστούν, αφού οι ομάδες έχουν έδρες με κερκίδες, μαλλά στο Ερασιτεχνικό πώς θα εφαρμοστούν; Για παράδειγμα στην ΕΠΣ Αχαΐας, πώς θα εφαρμοστεί στα γήπεδα στην Αγυιά, στην Παραλία, στο Πετρωτό, στο Ριόλο, στο Ρίο, στα Νιφορέικα, που η περίφραξη απλώς αφορά στον αγωνιστικό χώρο;
ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ
-Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό, πριν την προσέλευση στο γήπεδο και αμέσως μετά την αποχώρηση τους.
-Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μάσκας (μύτη, στόμα, μάτια) με άπλυτα χέρια, ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους).
-Αμεσο πλύσιμο των χεριών ή χρήση αντισηπτικού σε περίπτωση επαφής με άλλο πρόσωπο.
-Τήρηση απόστασης του 1,5 μέτρου από άλλα άτομα κατά την άφιξη και την αποχώρηση από το γήπεδο.

-Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους θεατές κατά την παραμονή τους στις κερκίδες, στους προαύλιους χώρους καθώς και κατά την προσέλευση ή αποχώρηση τους.
-Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος παρουσιάσει-είτε ο ίδιος είτε ακόμα και άτομο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος με το οποίο έρχεται σε επαφή – συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου, ανοσμίας ή υπέρμετρης κόπωσης, δε θα πρέπει προσέλθει στο γήπεδο και άμεσα να ενημερώνει τηλεφωνικά τον προσωπικό του γιατρό.
-Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος, ο οποίος έχει παραστεί πρόσφατα σε αγώνα βρεθεί θετικός στον Covid-19 να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και τη γηπεδούχο ομάδα και να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ