Τα «τσιμπολογήματα» της Αθηνάς Κακούρη: Βάγια Νέστορα. Ενα ακόμα θύμα

Η Αθηνά Κακούρη αρθρογραφεί στην «Π»

Τα «τσιμπολογήματα» της Αθηνάς Κακούρη: Βάγια Νέστορα. Ενα ακόμα θύμα

Ηταν 72 χρονών, σε καλή υγεία και, ευτυχής καμάρωνε την κόρη της, που προχωρούσε στην πολιτική της καριέρα, όταν κάποιοι εγκληματίες, με μάσκες και γκαζάκια, αποφάσισαν να την κάψουν ζωντανή.

Αυτό έγινε μόλις πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και είναι απλώς το πιο πρόσφατο μιας σειράς τέτοιων φονικών επιθέσεων που γίνονται είκοσι χρόνια τώρα: Παπαδήμας, Χρυσοστομίδης, Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης, υπουργοί, δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου, οι τρεις της Marfin… ο κατάλογος είναι μακρύς. Τώρα δε, μετά τον φόνο στη Θεσσαλονίκη ήρθαν απανωτά δύο εξομολογητικά άρθρα. Το ένα είναι του πασίγνωστου δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη,, που περιγράφει το πώς έβαλαν φωτιά στο σπίτι του -τρία γκαζάκια δεμένα πάνω σε ένα μεγάλο μπιντόνι βενζίνη. Οι ζημιές ήταν σημαντικές και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνον και μόνον επειδή η εξώπορτα ασφαλείας άντεξε και επειδή δεν έτυχε να βρεθεί εκεί κάποιος περαστικός. Το άλλο είναι του οικονομολόγου και πανεπιστημιακού, Γεωργίου Βουλγαράκη, για το πώς του έκαψαν το σπίτι ολοσχερώς το 2003 ενώ ήταν μέσα η γυναίκα και τα παιδάκια του, που το μικρότερο ήταν μόλις τριών μηνών. Τόσο ο Καμπουράκης όσο και ο Βουλγαράκης, όσο και όλοι οι άλλοι, ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοφάνερο είναι ότι οι επιθέσεις των λογής-λογής «αντιεξουσιαστών» αποτελούν εκδηλώσεις πολιτικής τρομοκρατίας –φαινόμενο πολύ ανησυχητικό που, ιδίως για τους Ελληνες θα έπρεπε να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων. Η χώρα μας έχει καταματώσει από τις απανωτές απόπειρες της κομμουνιστικής αριστεράς να καταλάβει την εξουσία διά της βίας.

Αραγε οι λογής-λογής αντιπολιτευόμενοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που πριονίζεται δεν είναι η «κυβέρνηση του Μητσοτάκη», αλλά η ίδια η βάση της Δημοκρατίας, ου απαιτεί οι πολιτικές αντιθέσεις να λύνονται με διάλογο, αποκλειομένου κάθε άλλου μέσου και μάλιστα βιαίου.

Εχουμε τέτοια δείγματα συνέσεως από τα διάφορα κόμματα, δεξιά και αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Οταν εγκληματικές οργανώσεις σαν π.χ. τον «Ρουβίκωνα» ή τους «Αντιεξουσιατές» αποφασίζουν να υποκαταστήσουν την Δημοκρατία, αύριο μπορεί να αποφασίσουν και για τη δική σας τη ζωή – είτε επειδή θα σας θεωρήσουν Νεοδημοκράτη είτε γιατί θα τύχει να βρεθείτε κοντά σε έναν Νεοδημοκράτη. Αλλά μην ταράζεστε -δεν είναι κακά παιδιά, απλώς «ημιπιτσιρικάδες» είναι, τα καημένα! Ετσι τους αποκάλεσε ένα υψηλό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης, και σίγουρα κάτι ξέρει αφού ανάμεσά τους ήταν και ο γιος του, τριανταπέντε χρονών το 2021, όταν μπουκάρισε μαζί με άλλους καλούς αντιεξουσιαστές στην Βουλή και έριξαν τρικάκια. Η Αστυνομία τούς συνέλαβε, αλλά προσέτρεξε ο μπαμπάς, που ήταν πρόεδρος της Βουλής, της απέσπασε τα «δικά μας παιδιά», (όπως τους χαρακτήρισε ο Γιάννης Δραγασάκης), και τα έστειλε σπίτια τους με ταξί!

Αυτό ας το σκεφθεί ο καθένας μας καθώς πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Εγώ εδώ θα θυμηθώ το βράδυ της ημέρας, όταν η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη. Παρά το βαρύ πλήγμα στην οικογένειά του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κανονικά στην Βουλή, συγκρατημένος και αυτοπειθαρχημένος. Διάφοροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να τον συλλυπηθούν. Από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης, δεν σάλεψε κανείς. Ενέκριναν τα καμώματα της 17 Νοέμβρη; Μόνο η Μελίνα, βλέποντάς τον, πετάχτηκε ορθή και κινήθηκε προς το μέρος του. Κάποιος, δεν θυμάμαι πιά ποιος, αντιλαμβανόμενος τι επρόκειτο να κάμει, μπήκε εμπρός της. Η Μελίνα με μια αποφασιστική αγκωνιά, τον παραμέρισε, πλησίασε τον Μητσοτάκη και πιάνοντας τα χέρια του, του εξέφρασε τη λύπη της για τον απαίσιο φόνο. Με ειλικρίνεια. Εμπρός σε όλη την Ελλάδα που παρακολουθούσε από τις τηλεοράσεις. Θερμά. Ξεκάθαρα καταδίκασε τον φόνο.

«Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι πράγματι άνθρωπος».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125