Τα Βαλκάνια στο αεροδρόμιο του Αράξου: Αύξηση τουριστών από Ρουμανία και Τσεχία

Δυναμικό ξεκίνημα για το αεροδρόμιο του Αράξου

Αράξου

Πολύ δυναμικά ξεκινά το Αεροδρόμιο Αράξου για τη φετινή σεζόν, καθώς μετά την απρόσμενη αύξηση επισκεπτών από το Ισραήλ, καταγράφει σημαντική άνοδο στις αφίξεις από Ρουμανία και Τσεχία.

ΑράξουΣύμφωνα με την ενημέρωση του εμπορικού ακολούθου της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι Νίκου Βλαχάκη προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να καταγραφεί αύξηση 15% από Ρουμάνους, σε σχέση με το 2023. Μάλιστα, όπως περιγράφει στην ανάλυσή του ο διπλωμάτης, η πλειοψηφία των επισκεπτών θα είναι για θρησκευτικό τουρισμό, με σημαντικό αξιοθέατο να αποτελεί ο ναός του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα. Επίσης, στην ίδια ανάλυση, γίνεται λόγος για αύξηση τουλάχιστον 5% από την Τσεχία, που για τους ίδιους λόγους καταγράφει μια δυναμική, από τις χώρες των Βαλκανίων.

Κομβικό ρόλο σε αυτή τη θετική εξέλιξη -που μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη μέχρι το τέλος της σεζόν- έπαιξε η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, η οποία το διάστημα 19-21 Απριλίου είχε φέρει σε Πάτρα και Καλάβρυτα και φιλοξενήσει Ρουμάνους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο πραγματοποίησης ταξιδιού εξοικείωσης. Εκπροσώπησαν την εκπομπή Cap Compas του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας TVR, με θεματολογία από όλο τον κόσμο. Το ταξίδι έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας και με την αγαστή υποστήριξη των Ιερών Μητροπόλεων Πατρών-Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κακά μαντάτα για την υπογειοποίηση: Οι πληροφορίες της «Π» από Κομισιόν και ΟΣΕ για το τρένο στην Πάτρα

Καιρός: Σε «καμίνι» θα μετατραπεί η χώρα, έρχεται εβδομάδα με 44άρια

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα σκευάσματος σιδήρου ,βρέθηκαν υπολείμματα πλαστικών

Αγνοείται παρουσιαστής του BBC στη Σύμη ,πήγε για πεζοπορία χθες και από τότε εξαφανίστηκε