Τελικός Conference League: Θέμα με την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού

Για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης συμμετέχουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια

Conference

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena, στις 29 Μαΐου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματούχοι της ΕΠΟ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ακολούθησε αυτοψία στον σταθμό «Φάληρο» του ΗΣΑΠ, καθώς και στους χώρους όπου θα συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, προκειμένου να μεταφερθούν, συνοδεία αστυνομικών, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και επίσκεψη αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο. Τα μέτρα ασφαλείας που θα τεθούν σε εφαρμογή θα εξειδικευτούν μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων και των επαφών.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού των Αρχών βρίσκεται η επιστροφή χιλιάδων εισιτηρίων από τους Ιταλούς, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι ότι θα διατεθούν στους «ερυθρόλευκους». Υπολογίζεται ότι οι Ιταλοί οπαδοί θα ανέρχονται σε 3.000 με 4.000. Από την άλλη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα υπερβούν τους 10.000, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 15.000.
Για το ζήτημα της μετακίνησης των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς το γήπεδο της ΑΕΚ, φαίνεται πως προκρίνεται η ιδέα της επιλογής του ΗΣΑΠ, με αφετηρία το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και προορισμό τους σταθμούς «Πευκάκια» και «Περισσός», απ’ όπου οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραλάβουν τους οπαδούς και θα τους μεταφέρουν συνοδεία με πεζή πορεία μέχρι το γήπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αφετηρία κιόλας δεν θα επιτρέπεται να μπει κανείς στα βαγόνια χωρίς εισιτήριο και θα ελέγχονται όλοι από την Αστυνομία, ενώ θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, απ’ όπου θα περάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, για να αποτραπούν τυχόν συναντήσεις με οπαδούς της ΑΕΚ.

Για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης συμμετέχουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια, λόγω απειλών για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ γίνεται συλλογή πληροφοριών και μέσω της Europol. Εντονη σε πληροφοριακό επίπεδο είναι και η συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.
Αναμένεται οι δυνάμεις που συνολικά θα εμπλακούν να θυμίζουν τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στις διαδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου. Τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον τελικό, γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα δημιουργηθεί ένα «πλέγμα ασφαλείας» .
Αυξημένα θα είναι επίσης τα μέτρα κατά τις ώρες προσέλευσης, με διπλούς και τριπλούς ελέγχους των φιλάθλων σε ζώνες, ενώ ελικόπτερο και drones θα δίνουν απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop