Τέλος συναγερμού στη Φινλανδία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Ελσίνκι

Έληξε ο συναγερμός στο Ελσίνκι μετά την εμφάνιση ύποπτων drones. Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Φινλανδίας.

Τέλος συναγερμού στη Φινλανδία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Ελσίνκι

Οι Φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν τη λήξη του συναγερμού που προκλήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15/5) λόγω ύποπτης δραστηριότητας drones. Το διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι επαναλειτουργεί πλήρως μετά από τρίωρη αναγκαστική διακοπή των πτήσεων.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Yle, η απειλή αντιμετωπίστηκε με τη μέγιστη σοβαρότητα, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κινητοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη για την επιτήρηση του εναέριου χώρου πάνω από την πρωτεύουσα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Petteri Orpo, επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ενίσχυσαν τις δυνατότητες παρέμβασής τους, διασφαλίζοντας την προστασία των υποδομών.

Η υπουργός Εσωτερικών, Mari Rantanen, με ανάρτησή της στο X, διαβεβαίωσε τους πολίτες πως «ο κίνδυνος έχει περάσει» και πως η πρόσβαση σε εργασίες και σχολεία είναι πλέον απόλυτα ασφαλής. Η διοίκηση του αεροδρομίου επιβεβαίωσε ότι το πτητικό πρόγραμμα αποκαθίσταται σταδιακά, αν και αναμένονται κάποιες καθυστερήσεις λόγω της συσσώρευσης των δρομολογίων.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125