Θανάσης Λαμπρόπουλος: «Ο Δήμος μας έχει γυρίσει την πλάτη» – Η πρόταση για μια εναλλακτική παρέλαση

«Μπορεί η παρέλαση να γίνει μέσα στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας» μας λέει ο Θανάσης Λαμπρόπουλος, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ εξασφαλίζεται και το θέμα του ελέγχου.

Θανάσης Λαμπρόπουλος: «Ο Δήμος μας έχει γυρίσει την πλάτη» - Η πρόταση για μια εναλλακτική παρέλαση

Ένα ντόμινο αντιδράσεων έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.
Ένα από τα κύρια σημεία που επεσήμαναν σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν στην συνάντηση ήταν το ότι νιώθουν ότι ο Δήμος έχει αγνοήσει τα πληρώματα. Μάλιστα χθες, το Πλήρωμα 40 ανακοίνωσε πως πλέον δεν θα συμμετέχει σε ανάλογες συναντήσεις «φιάσκο» όπως τις χαρακτήρισε.

«Έχει διακοπεί πλέον ο διάλογος μεταξύ των πληρωμάτων, της ΚΕΔΗΠ και του Δήμου» σημειώνει μιλώντας στο pelop.gr ο Θάνασης Λαμπρόπουλος τονίζοντας πως το θέμα δεν αφορά μόνο την παρέλαση αλλά όλη τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού. «Η κυρία Κουρή μας καλεί, εφόσον έχει κάνει το πρόγραμμά της, έρχεται το μήνυμα στις 2.20 το μεσημέρι και περιμένει να της δώσουμε προτάσεις στις 6 το απόγευμα, και αν της αρέσει η πρόταση να την χρησιμοποιήσει ειδάλλως θα βγάλει την ίδια παρέλαση με τα κουτσούνια όπως πέρυσι».

Πληρώματα: «Δεν θέλετε να κάνετε Καρναβάλι» – Τι απάντησε η Ήρα Κουρή – Μια συνάντηση γεμάτη ένταση

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Θανάσης Λαμπρόπουλος «Δεν υπάρχει διάθεση διαλόγου» και συνεχίζει: «Απλώσαμε το χέρι ως πληρώματα πολλές φορές αλλά ο Δήμος μας γύρισε την πλάτη. Η ΚΕΔΗΠ ψεύδεται για όλα μέσα από δημοσιεύματα». Παράλληλα, αναφέρεται και στα άρματα των πληρωμάτων τα οποία όπως λέει: «τρία χρόνια τα άρματά μας είναι εγκαταλελειμμένα και τα τρώει η βροχή και η ζέστη. Έχουν πλέον διαλυθεί».

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο θέμα του ΑΣΟ, αλλά και της φράσης που είχε ακουστεί κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα πληρώματα είχαν «κατσικωθεί» στον χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Δήμος να ολοκληρώσει το έργο του. «Μας λένε ότι κατσικωθήκαμε στον ΑΣΟ, μας φορτώνουν την αδράνειά τους. Είχαμε έρθει σε πλήρη συμφωνία και είχε γίνει η αποχώρηση στις 2 και 3 Μαΐου του 2020, εν μέσω πανδημίας. Μας έδωσαν 230 χαρτιά από την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο για να κυκλοφορήσουμε και βρεθήκαμε 230 άτομα μέσα στον ΑΣΟ, εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας, πήραμε τα πράγματά μας όπως είχαμε συμφωνήσει με τον Δήμο και αποχωρήσαμε από τον χώρο χωρίς να καθυστερήσουμε ούτε μία μέρα. Ό,τι μας είχε πει ο Δήμος, το τηρήσαμε ακριβώς» σημειώνει ο Θάνασης Λαμπρόπουλος.

Ολοκληρώνοντας ο γνωστός καρναβαλιστής επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια καλή δημοτική αρχή. Είναι καλή σε άλλα σημεία. Έχει μια πολύ καλή κοινωνική πολιτική, όμως όσον αφορά το Καρναβάλι παρουσιάζει πλήρη άγνοια».

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα Παλαιά Σφαγεία, στη συνάντηση που είχε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων, άκουσαν πολλές φορές τον Θανάση Λαμπρόπουλο να λέει πως υπάρχει πρόταση εναλλακτικής παρέλασης, που μπορεί να γίνει με ασφάλεια και έλεγχο, με συγκεκριμένες πύλες κλπ. Βέβαια, την πρόταση αυτή, δεν την ακούσαμε καθώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί. Όπως σημείωσε ο Θάνασης Λαμπρόπουλος μιλώντας μας, πρόκειται για μία πρόταση που βγήκε σε συνεργασία με μία ομάδα καρναβαλιστών.

«Μπορεί η παρέλαση να γίνει μέσα στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας» μας λέει ο Θανάσης Λαμπρόπουλος, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ εξασφαλίζεται και το θέμα του ελέγχου.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα μπει στην παρέλαση από την Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας, ενώ η πομπή θα περάσει μέσα από όλο το λιμάνι και θα τερματίζει στην οδό Καρόλου, όπου και θα γίνεται η εκτόνωση των πεζών πληρωμάτων ενώ όσα έχουν άρματα θα μπορούν να ολοκληρώνουν στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Τα άρματα τόσο του Δήμου όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα μπορούν να μείνουν φυλαγμένα στην αριστερή πλευρά του χώρου, όπου υπάρχει ένας μικρός «μώλος» ώστε να παρελάσουν τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει ο Θανάσης Λαμπρόπουλος: «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα μπορεί κανείς να “σπάσει” την παρέλαση, όπως έκαναν στο παρελθόν τα υπεράριθμα. Παράλληλα, τα πληρώματα θα μπορούν να αναπτυχθούν σωστά και με σειρά μπαίνοντας από διάφορα σημεία, όπως από την Γούναρη, την περιοχή του Φάρου, την Παπαφλέσσα αλλά και από την πύλη απέναντι στη ΔΕΗ όπως έγινε στους Μεσογειακούς Αγώνες».

Παράλληλα τα πληρώματα, όπως έκαναν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εγγυόνται πως όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι εμβολιασμένοι, ενώ συνεχίζοντας ο Θάνασης Λαμπρόπουλος επισημαίνει πως θα μπορούσαν από την Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας έως την Καρόλου, στη δεξιά πλευρά, να αναπτυχθούν κερκίδες για το κοινό. «Έτσι, θα έχουμε και περισσότερη χωρητικότητα, δεν θα “στριμωχτούν” οι θεατές και παράλληλα θα έχουν θέα τον λιμένα και τον κυμματοθραύστη, που θα μπορούσαν να στολιστούν με πλωτές κατασκευές». Παράλληλα όπως τονίζει τηλεοπτικά το συγκεκριμένο θέαμα θα ήταν καταπληκτικό και θα αποτελούσε μια διαφήμιση για την πόλη, δείχνοντας μια άλλη πλευρά της. Και οι κερκίδες αυτές θα μπορούσαν να είναι μόνιμες ώστε να έχουμε και καθήμενους στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Τοποθετώντας την όλη διοργάνωση σε ένα πλαίσιο, μπορεί να εξασφαλίσει και τον έλεγχο των θεατών, την σωστή ροή της εισόδου τους στον χώρο αλλά και τον έλεγχο των πιστοποιητικών, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις, πολιτιστικές και μη. Και παράλληλα, δεν «κλείνει» το κέντρο της πόλης, δεν δημιουργείται μποτιλιάρισμα, ενώ δύσκολη έως αδύνατη θα είναι η παρείσφρηση στον χώρο πλανόδιων πωλητών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»: Τρεις Ταινίες από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου
Μπήκαμε στα Εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία - Γνωρίζοντας τον θεσμό από τα πρώτα βήματα - ΦΩΤΟ
Η Κατερίνα Βρανά στην Πάτρα! Με ένα Best of: Φέτα Sex και Αναπηρία!
Παρών ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στην έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά