Θάνατοι 3 παιδιών: Γιατί Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν δύο δίκες

Κατέθεσε αίτημα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, η 34χρονη Πατρινή Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για το θάνατο των τριών παιδιών της.

Θάνατοι 3 παιδιών: Γιατί Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν δύο δίκες

Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν με τίποτα να γίνουν δύο δίκες για τις υποθέσεις των ανθρωποκτονιών που κατηγορείται, για τα τρία κορίτσια της, και έτσι ήδη δρομολογούν τις διαδικασίες ώστε οι δικογραφίες να ενωθούν.

Με αίτημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, η 34χρονη Πατρινή αναφέρει πως «λαμβάνω την τιμή να υποβάλω την παρούσα αίτηση για ένωση – συνανάκριση περισσότερων ανακριτικών δικογραφιών λόγω προφανούς συνάφειας των διερευνώμενων – φερόμενων αδικημάτων, προς το σκοπό της ενιαίας ανακριτικής διερεύνησής τους, της ενιαίας κρίσης αυτών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και της συνεκδίκασης τους”.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει στο τρισέλιδο κείμενο που κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου ο δικηγόρος της, η κρατούμενη αναφέρεται στις δύο δικογραφίες, την πρώτη που εκκρεμεί από τις 29.07.2022 και αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και τη δεύτερη η οποία εκκρεμεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας, κυρίας Ευγενίας Τζωρτζάτου και αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή».

Κάνει λόγο για «συναφή αδικήματα»!

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει ότι «και στις δύο αυτές υποθέσεις έχω την ιδιότητα της κατηγορουμένης για τα ανωτέρω αδικήματα. Ειδικότερα, η πρώτη ανακριτική δικογραφία έχει ως αντικείμενο την φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας και τη φερόμενη τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης μου Γεωργίας Δασκαλάκη με χρόνους τέλεσης αντίστοιχα 11.04.2021 και 29.01.2022 και στο πλαίσιο αυτής της δικογραφίας είμαι προσωρινά κρατούμενη από 30.03.2022. Η ανάκριση έχει περατωθεί και η δικογραφία έχει διαβιβασθεί για μελέτη. Η δεύτερη ανακριτική δικογραφία εκκρεμεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας κυρίας Ευγενίας Τζωρτζάτου και έχει ως αντικείμενο τις φερόμενες πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των θυγατέρων μου Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και Ίριδας Δασκαλάκη με χρόνους τέλεσης αντίστοιχα 13.4.2019 και 21.3.2021. Στο πλαίσιο αυτής της δικογραφίας είχα κληθεί προς παροχή εξηγήσεων κατά την προκαταρκτική εξέταση, αλλά δεν έχω ακόμη κληθεί από την κυρία Ανακρίτρια προς απολογία, πλην όμως έχει δημοσιοποιηθεί ότι έχει ξεκινήσει να εξετάζει μάρτυρες».

Τα παραπάνω αδικήματα για τα οποία κατηγορείται όπως αναφέρει είναι «συναφή κατά το άρθρο 128 του Ποινικού Κώδικα λόγω της ιδιότητάς μου ως μοναδικής κατηγορουμένης σε αμφότερες τις ως άνω δικογραφίες” υπογραμμίζοντας πως ο σχηματισμός της δεύτερης ανακριτικής δικογραφίας για την Μαλένα και την Ίριδα, οφείλεται στο γεγονός ότι είχε σχηματισθεί η πρώτη για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, επειδή η 35η Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου, εκτός της κύριας ανάκρισης που διεξάγει για την δεύτερη ανακριτική δικογραφία, έχει γνώση της πρώτης ανακριτικής δικογραφίας καθώς είχε συμμετάσχει σε δύο συνθέσεις του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και εξέδωσε τα βουλεύματα».

Ετσι, ζητά την συνένωση και συνανάκριση των δύο δικογραφιών λέγοντας πως «η συνένωση και συνανάκριση των ως άνω δικογραφιών δεν θα προκαλέσει βλάβη, αφού υπάρχει η δυνατότητα να περατωθεί η δεύτερη ανακριτική διαδικασία έγκαιρα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου της επιβληθείσας στην πρώτη δικογραφία προσωρινής κράτησης, ενώ παράλληλα θα συντελέσει στην πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και στην αποτελεσματικότητα της υπερασπίσεώς μου, αφού οι υπερασπιστικές μου θέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρω, κατατείνουν όχι μόνο στην αντίκρουση κάθε κατηγορίας ξεχωριστά αλλά και στη συνολική υπεράσπισή μου έναντι όλων των κατηγοριών, ενώ αντίθετα η διατήρηση και η πρόοδος ξεχωριστών δικογραφιών προσβάλλει εν τοις πράγμασι το τεκμήριο της αθωότητάς μου, διότι δημιουργεί κλίμα προκατάληψης εις βάρος μου, το οποίο δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω, αφού επί ξεχωριστών δικογραφιών οι κρίνοντες τα αδικήματα της μίας δικογραφίας αδυνατούν δικονομικά να εξετάσουν τα αδικήματα της άλλης και τα στοιχεία που εισφέρω προς αντίκρουσή τους και δεν μπορούν να σχηματίσουν ακριβή συνολική εικόνα.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος αν διεξαχθούν δύο διαφορετικά Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια να οδηγηθούν σε αντιφατικές κρίσεις, με αποτέλεσμα να μην προφυλάσσονται τα δικαιώματα μου» αναφέρει.

Κάνει αναφορά στους 3 θανάτους

Στη συνέχεια αναφέρεται στα τρία κοριτσάκια και τους μηχανισμούς θανάτου όπως επίσης και τους μάρτυρες των δύο υποθέσεων: «Φέρομαι ότι δήθεν θανάτωσα, σύμφωνα με τη δεύτερη σχηματισθείσα δικογραφία, τα τέκνα μου Μαρία – Ελένη Δασκαλάκη (2019) και το αβάπτιστο θήλυ τέκνο μου (Ιριδα) (2021), προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο, ενώ θανάτωσα δήθεν το τέκνο μου Γεωργία Δασκαλάκη (2022) χορηγώντας του φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, δρώντας με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι ουσιώδεις μάρτυρες της πρώτης υπόθεσης είναι ταυτόχρονα ουσιώδεις μάρτυρες και στη δεύτερη υπόθεση».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεία: Κέρδισε τη μάχη ο 27χρονος αστυνομικός που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση με εγκεφαλίτιδα - Οι ευχαριστίες σε πατρινούς γιατρούς
Πάτρα: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας: Οι γονείς «εγκαλούν» την πολιτεία - «Τα παιδιά μας δεν είναι σκουπίδια» ΦΩΤΟ
Καζίνο Ρίου: Σε κρίσιμη φάση οι διαβουλεύσεις