Θεοδωρικάκος: Αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω των δραστών στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – Θα εφαρμοστεί ο νόμος

Σαφές μήνυμα για τις υποθέσεις σε Παλαιό Φάληρο και Κολωνό έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την σύλληψη στην Αλβανία του αποκαλούμενου ως «δράκου του Παλαιού Φαλήρου», ο οποίος αμέσως μετά παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Αφού χαρακτήρισε ειδεχθές το έγκλημα που κατηγορείται ο «δράκος του Παλαιού Φαλήρου», ο υπουργός συμπλήρωσε πως «έχουμε άριστες σχέσεις με την Αλβανία σε επίπεδο υπουργών προστασίας του Πολίτη και Αρχηγών της Αστυνομίας και έτσι είχαμε αυτήν την εξέλιξη», ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Αυτό είναι θέμα των δύο Υπουργείων Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει συμφωνία και διότι η Αλβανία δεν είναι μέλος της ΕΕ».

«Κανένα έγκλημα δεν πρόκειται να μένει ανεξερεύνητο και ανεξιχνίαστο», ξεκαθάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως «κάναμε ότι έπρεπε σε αυτήν την περίπτωση και θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε οι φερόμενοι ως δράστες να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, ο κ.Θεοδωρικάκος τόνισε πως «από την αρχή είπαμε «όλα στο φως» και ότι «η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, οι δράστες θα αποδοθούν στην Δικαιοσύνη» και αυτό θα γίνει.

Ανέφερε επίσης πως εδώ και εβδομάδες η έρευνα είναι στα χέρια της ανακρίτριας που κατευθύνει τις έρευνες, με την συνδρομή της Αστυνομίας και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Στις αναφορές στον δημόσιο διάλογο, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12χρονης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «είναι τελείως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω των δραστών. Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαίρεση. Μας ενδιαφέρει μόνο ποια παράβαση υπάρχει, πόσο βαρύ είναι το παράπτωμα. Είναι λαθεμένη αντίληψη να κομματικοποιεί κανείς την δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί 11-12 ετών που κακοποιήθηκε. Η δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της».

Τέλος, σημείωσε πως «είναι κρίσιμο ότι διεξάγονται επιχειρήσεις σε όλη την χώρα για την απόδοση χώρων που τελούν υπό κατάληψη, όπως αυτός στην Λάρισα. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτήρια ανά την χώρα, υπάρχει ένας σχεδιασμός που εκτελείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όπως δείχνει η παρέμβαση προ ημερών στην Πανεπιστημιούπολη και χθες στην Λάρισα».