Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία που ταξίδεψε μετά την τραγωδία στα Τέμπη ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (22/3) ξεκίνησε ο πρώτος εμπορικός συρμός, διερχόμενος από τη ζώνη του Κορδελιού.

treno

Στις ράγες μπήκαν ξανά τα τρένα, ξεκινώντας τα δρομολόγια ανά την Ελλάδα, με ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις, ύστερα από την τραγωδία στα Τέμπη.

Ξεκίνησε η σταδιακή επαναφορά των δρομολογίων των εμπορικών αμαξοστοιχιών από τη Θεσσαλονίκη, πάρα τις αρχικές πληροφορίες για χειρόφρενο μέχρι νεοτέρας, σε όλες τις γραμμές της Βόρειας Ελλάδας. Τα δεκάδες βαγόνια με εμπορεύματα εκατομμυρίων, τα οποία παρέμεναν εγκλωβισμένα, στο έλεος της μαφίας του χαλκού, αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, με προορισμό την Ειδομένη.

Η γραμμή του Προμαχώνα προς το παρόν δεν αξιοποιείται, χωρίς να αποκλείεται εντός των ημερών να επανέλθει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα μεταφέρονται εμπορικά βαγόνια από τον Εμπορορευματικό Σταθμό προς τον σταθμό «Διαλογή» και από εκεί ο συρμός θα κατευθύνεται προς την Ειδομένη.

Όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο, λίγο πριν τις 09:00 το πρωί ξεκίνησε ο πρώτος εμπορικός συρμός, διερχόμενος από τη ζώνη του Κορδελιού.

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Συγκεκριμένα, το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης σύμφωνα με το newsit.gr, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Σταθμό Λαρίσης τόνισε: “Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζομένοι του ΟΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μέσο αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη γρήγορη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του, θέλουμε και εσείς να σταθείτε δίπλα μας γιατί για όλους μας η επόμενη μέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί”.

“Υπάρχει αίσθημα ασφάλειας; Όχι βέβαια. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας, να ταξιδεύουμε με τον προαστιακό, με το τρένο, να δουλέψουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες. Είπαμε ότι θα επανεκκινήσουμε τα τρένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, κάθε μέρα και μέχρι να οργανωθούν τα συστήματα αυτά, θα ολοκληρωθεί η απόλυτη ασφάλεια”, τόνισε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι για την απόλυτη ασφάλεια που θέλουμε να υπάρχει, τα δρομολόγια θα γίνονται με τη μία γραμμή.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ