Θεσσαλονίκη: Παιδοχειρούργος καταδικάστηκε για ακρωτηριασμό βρέφους – Τι καταγγέλλουν οι γονείς
Σε έξι μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ένας παιδοχειρουργός καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 15 μηνών αγοράκι είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής. Μετά το χειρουργείο όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με συνέπεια να ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός των δύο δακτύλων.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, ύστερα από προσφυγή της οικογένειας του αγοριού, η οποία έκανε λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή».
Στην απολογία του, ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν.
Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε έφεση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Ο Δήμος Αιγιαλείας στηρίζει το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου με μια ξεχωριστή εκδήλωση
Μωβ «θησαυρός» υγείας: Το λαχανικό που πρέπει να βάλεις αμέσως στη διατροφή σου
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Δήμος Αιγιαλείας: Ο απολογισμός ενός χρόνου δράσεων, παρεμβάσεων και διαρκούς ενημέρωσης
Πού πηγαίνει το σπέρμα όταν δεν γίνεται εκσπερμάτιση για πολύ καιρό;
Βραδιά δίπλα στη θάλασσα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Πάτρας ΦΩΤΟ
