Θεσσαλονίκη: Ρομά έκαναν επίθεση στο γραφείο του γιατρού που έχει αναλάβει τον 16χρονο – Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου ΦΩΤΟ

«Η οργή μας θα σας πνίξει», γράφτηκε στον τοίχο.

Ρομά

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στο γραφείο του γιατρού που έχει αναλάβει τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έγιναν νέα επεισόδια, με τον Ιατρικό Σύλλογο να παίρνει επίσημη θέση.

Το ρεπορτάζ του typosthes.gr, αναφέρει πως παρέμβαση με χρώματα και σπρέι στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της πρώτης παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου πραγματοποιήθηκε χθες (7/12) από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με κείμενο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο κ. Ζαφειρίου ήταν ο άνθρωπος που είχε ζητήσει αυτοσυγκράτηση από την πρώτη ημέρα που μεταφέρθηκε ο 16χρονος Ρομά για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο, μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ρομά

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση:

Ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες, αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που η οργή ξεχείλιζε για την επιχειρούμενη δολοφονία του παιδιού, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο συνεργαζόταν ουσιαστικά με τους δολοφόνους του και την κυβέρνηση που προσπαθεί να συγκαλύψει ακόμα μία δολοφονία, αποκρύπτοντας απολύτως αδικαιολόγητα και ανήθικα τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς τους, εκείνος δήλωνε ότι “προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν εχθές”, αναφερόμενος όχι στην εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά ενός ανήλικου παιδιού, αλλά στις συγκρούσεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης της οικογένειας και του κύκλου του παιδιού και της ακόμα μεγαλύτερης οργής που προκαλούσε το γεγονός ότι δεν τους παρέχονταν απαντήσεις για την υγεία του ίδιου τους του παιδιού. Συνέχισε λέγοντας ότι “τα επεισόδια έθεσαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου, ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, ούτε εντός ούτε εκτός του νοσοκομείου, γιατί προκαλεί φόβο και βάζει σε επικινδυνότητα τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, συντελώντας στη δυσλειτουργία του νοσοκομείου”.

Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν τις σαφείς ευθύνες που έχουν ο ιθύνοντες του ιατρικού προσωπικού του Ιπποκρατείου, οι οποίοι φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρούμενης κρατικής δολοφονίας και κατευνασμού των οξυμένων κοινωνικών αντιδράσεων. Ο Δημήτρης Ζαφειρίου συνέχισε και παραπέρα λέγοντας τα εξής: “Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Είναι όμως αμαρτία να γίνεται αυτό έναντι ενός ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο ανέκαθεν έχει περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεχίσει αν το κάνει”. Τα δημόσια νοσοκομεία, κύριε Ζαφειρίου, περιθάλπουν όλους τους ανθρώπους. Δεν κάνατε κάποια παραχώρηση. Τα δημόσια νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και η λερώνονται, όταν συνεργάζονται με μπάτσους δολοφόνους και με κυβερνήσεις που συγκαλύπτουν εν ψυχρώ δολοφονίες, αποκρύπτοντας κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος πληροφορίες από τους γονείς ενός ανήλικου παιδιού και καταδικάζοντας τις συγκρούσεις που προέρχονται από την δικαιολογημένη οργή τους.

Ρομά

«Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν»

Λόγω της επίθεσης με μπογιές και της αναγραφής απειλητικών συνθημάτων έξω από το γραφείο του καθηγητή παιδιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντή της A’ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» κ. Δημήτρη Ζαφειρίου, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ομόφωνα ανακοίνωση, με την οποία στηρίζει το ιατρικό έργο του Διευθυντή και καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του:

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας», αναφέρει ο ΙΣΘ.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης της Θεσσαλονίκης όπως αναφέρει το newsit.gr, υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής παιδιατρικής κ. Ζαφειρίου, υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη με συνέπεια εδώ και δεκαετίες.

«Προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Αυτή δε η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στον συνάδελφο και σε όλους τους συναδέλφους που καθημερινά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως στην περίθαλψη και τη ζωή. Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της πόλης μας έχοντας στο πλάι τους θεράποντες γιατρούς τους οι οποίοι αγωνίζονται και εκείνοι μαζί τους ώστε αυτή η μάχη να έχει αίσιο αποτέλεσμα», τονίζουν οι γιατροί.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments