Θεσσαλονίκη: Σχεδίασαν την… «τέλεια ληστεία» με αλεξίσφαιρα αλλά έκαναν ένα μοιραίο λάθος

Ένα λάθος που άλλαξε όλη την πορεία της ληστείας έκαναν οι δράστες της ληστείας σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.

ληστεία

Το πως εξελίχθηκε η πορεία μιας ληστείας σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε… κυριολεκτικά από ένα μεγάλο λάθος των δραστών.

Εκτιμούσαν ότι είχαν καταστρώσει το κατάλληλο σχέδιο για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη ληστεία στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις δράστες της απόπειρας ληστείας στο κατάστημα επί της οδού Μοναστηρίου, πίστευαν ότι θα φύγουν με χρήματα και προϊόντα χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

Μάλιστα, είχαν προμηθευτεί αλεξίσφαιρα γιλέκα με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για να μην κινήσουν υποψίες κατά την άφιξή τους στο κατάστημα, αλλά και κατά τη διαφυγή τους από αυτό.

Το μοιραίο λάθος

Ωστόσο, τα άτομα που μπήκαν στο κατάστημα το πρωί της Τετάρτης, έκαναν ένα μοιραίοι λάθος, που οδήγησε σε φιάσκο την απόπειρα ληστείας.

Μπαίνοντας στο χώρο του καταστήματος, κρατώντας ένα πιστόλι ρέπλικα και μαχαίρια, οι δράστες φώναξαν «ληστεία» και έσπευσαν να κόψουν τα καλώδια από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που κατέγραφε τις κινήσεις στο χώρο της επιχείρησης.

Η απώλεια σήματος στο καταγραφικό των καμερών ήταν εκείνη που ενεργοποίησε τον συναγερμό του καταστήματος, κλείνοντας παράλληλα και τα ρολά ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να εγκλωβιστούν μέσα.

Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες.

Και άλλες απόπειρες

Η απόπειρα ληστείας το πρωί δεν ήταν η μοναδική που έγινε με στόχο τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Την προηγούμενη φορά, το κατάστημα ήταν κλειστό και οι δράστες φορούσαν γιλέκα, θέλοντας να εμφανιστούν ως υπάλληλοι καθαριότητας.

Μάλιστα, είχαν σύρει και ένα κάδο ανακύκλωσης, προκειμένου να κρύβει την προσπάθεια να σηκώσουν το ρολό.