Θεσσαλονίκη: Σερπαντίνες έριξαν το ΑΠΘ στο σκοτάδι – Χωρίς ρεύμα και τμήμα του ΑΧΕΠΑ
Πανηγυρισμοί για την απόκτηση πτυχίου προκάλεσαν ζημιά σε επίγειο υποσταθμό ηλεκτροδότησης – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης από τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται εδώ και περίπου μιάμιση ώρα αρκετά κτήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διακοπή σημειώθηκε και σε τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας περιστατικού που συνδέεται με τους πανηγυρισμούς συγγενών και φίλων για την αποφοίτηση φοιτητή.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο protothema.gr ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, η εκτόξευση σερπαντινών από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο του πανεπιστημιακού campus είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά σε επίγειο υποσταθμό ηλεκτροδότησης.
Οι νέοι κανόνες στις ορκωμοσίες
Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, οι πρυτανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε αυστηροποίηση των κανόνων που διέπουν τις τελετές αποφοίτησης, απαγορεύοντας τους πανηγυρισμούς με σερπαντίνες, βαρελότα και άλλα μέσα τόσο εντός όσο και έξω από την αίθουσα τελετών.
Η απόφαση ελήφθη, όπως σημείωσε, καθώς σε προηγούμενες ορκωμοσίες είχαν καταγραφεί περιστατικά που προκαλούσαν ρύπανση και δυσχέραιναν τη διεξαγωγή των ακαδημαϊκών τελετών.
Ωστόσο, σήμερα ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους επέλεξαν διαφορετικό σημείο του campus για να γιορτάσουν την απόκτηση του πτυχίου, με αποτέλεσμα οι σερπαντίνες που εκτοξεύθηκαν να καταλήξουν στον υποσταθμό και να προκαλέσουν τη βλάβη.
Με γεννήτριες το ΑΧΕΠΑ
Η διακοπή ηλεκτροδότησης επηρέασε και τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε γειτνίαση με το πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, το συγκεκριμένο τμήμα καλύφθηκε από τις γεννήτριες του νοσοκομείου.
Την ώρα των δηλώσεων, τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στα κτήρια που επηρεάστηκαν.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News