Τι αναφέρει η συμβολαιογραφική πράξη με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Το έγγραφο με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2020, περιέχει συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τον θάνατό του.

 

Τι αναφέρει η συμβολαιογραφική πράξη με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, ενώ όριζε και τους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας, καθώς και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία.

Το έγγραφο με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2020, περιέχει συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τον θάνατό του.

Μάλιστα, τέθηκε υπ’ όψιν του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ως αποδεικτικό στοιχείο εν όψει της απόφασης για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει τα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συμβολαιογραφική πράξη αναφέρεται ότι επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων, όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και τη σύζυγό του, εφόσον το επιθυμεί, από τον Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς τον σκοπό αυτόν. Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από τον φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Ως εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας όρισε τον Γιώργο Αγοραστάκη, πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, και τη γραμματέα του, Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμού του».

Ιδιαίτερη αναφορά είχε γίνει από τον Μίκη Θεοδωράκη και στο γραφείο τελετών, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μετά τον θάνατό του, δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό. Μάλιστα, αναφέρει ότι για λόγους αντικειμενικούς και μόνον οι δύο εκτελεστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

Στο ίδιο έγγραφο, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει την επιθυμία «να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο».

Το θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία της κηδείας και ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη προέκυψε κατά τη συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου, το πρωί της Δευτέρας, αναφορικά με την εφαρμογή της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη για τον τόπο ταφής του.

Η οριστική απόφαση για τις λεπτομέρειες της ταφής αναμένεται αύριο, Τρίτη, στις 8 το πρωί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ