Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως στις φήμες για κλείσιμο των σχολείων

Την δική της απάντηση έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για κλείσιμο των σχολείων.

Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως στις φήμες για κλείσιμο των σχολείων

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο κλεισίματος ούτε τον Λυκείων, όπως ήθελαν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, ούτε γενικότερα των σχολείων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ράδιο «Παραπολιτικά» fm τόνισε πως «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων».

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια «θα επικεντρώνεται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα επικεντρώνεται στα πανεπιστήμια και στον ΔΟΑΤΑΠ στον οργανισμό αυτόν ο οποίος αφορά στην ακαδημαϊκή αναγνώριση πτυχίων από το εξωτερικό. Δεν έχουμε κάνει ακόμα ανακοινώσεις κι αυτό γιατί είμαστε σε διαβούλευση, συζητάμε, καταγράφουμε απόψεις. Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στο να αυξήσει την αυτονομία των πανεπιστημίων, να δώσει κι άλλους βαθμούς εξωστρέφειας, να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία. Για παράδειγμα οι φοιτητές που θα μπαίνουν θα παρακολουθούν τα μαθήματα ενός τμήματος να μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθήματα αλλού τμήματος, δηλαδή να μπορούν να πάρουν μαθήματα κι από άλλο τμήμα όπως ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας τόνισε πως «Άρα ένα μοντέλο διοίκησης πιο σύγχρονο και πιο εξωστρεφές. Άρα όλα αυτά τα βλέπουμε στο πλαίσιο του νέου νόμου ο οποίος θα έρθει στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα. Γενικώς η κατεύθυνση είναι αυτή της μεγαλύτερης αυτονομίας. Θέλω να σας πω ένα παράδειγμα. Στη χώρα μας τόσα χρόνια αποφάσιζε ο εκάστοτε υπουργός παιδείας με ποια κριτήρια θα εισαχθούν οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο πλέον από την περσινή χρονιά εφαρμόζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής και τα πανεπιστήμια είναι εκείνα που επιλέγουν τον συντελεστή της ελαχίστης βάσης όπως τα ίδια θα αποφασίσουν κι έτσι διαμορφώνουν την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία του τμήματος».

Καταλήγοντας ανέφερε «Φέτος μια επιπλέον αλλαγή η οποία τίθεται σε εφαρμογή είναι ότι πλέον τα πανεπιστήμια αποφασίζουν και πόσο θα μετράει το κάθε μάθημα στις πανελλαδικές. Αυτό το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό. Δώσανε τα πανεπιστήμια τους συντελεστές που θέλουν και το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό γιατί γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των πανεπιστήμιων μας όπως γίνεται βέβαια και στο εξωτερικό, αλλά αυτά στην Ελλάδα δεν ήταν δεδομένα ως τώρα».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ