Τι λένε οι συνδικαλιστές για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου

Η παράταξη ΑΚΙ ΔΗΚΙ πήρε θέση για το θέμα με προτάσεις που θεωρεί πως θα φέρουν λύσεις

Τι λένε οι συνδικαλιστές για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου

Η συνδικαλιστική παράταξη των νοσοκομειακών γιατρών ΑΚΙ ΔΗΚΙ που τείνει στη Νέα Δημοκρατία τονίζει για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αιγίου:

Το Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου αποτελεί το μοναδικό πυλώνα υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αχαΐας. Ως εκ τούτου ένα είναι το δεδομένο: κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας κλινικών του Νοσοκομείου είναι εκτός πραγματικότητας.

Το Νοσοκομείο του Αιγίου ΄΄πάση θυσία΄΄ πρέπει να μείνει πλήρως λειτουργικό . Ειδικά σήμερα, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνουν τα νοσοκομεία της Πάτρας ένεκα της πανδημίας, η παρουσία του είναι υπερπολύτιμη.

Απ’ την άλλη, είναι γεγονός ότι η επιβάρυνση των συναδέλφων γιατρών του Αιγίου ιδιαίτερα σε ορισμένες κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα μεγάλη , καθιστώντας τη λειτουργία του νοσοκομείου οριακή.

Η παράταξή μας ,βάσει των παραπάνω , αναλογιζόμενη τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις μετακινήσεις των Ιατρών των κέντρων Υγείας των κέντρων υγείας Ερυμάνθειας , Χαλανδρίτσας και Ακράτας για την πραγματοποίηση εφημεριών προτείνει τα εξής:

-Την επιτάχυνση των κρίσεων όσο αφορά το Νοσοκομείο του Αιγίου

-Τη συμβολή του ιατρικού συλλόγου του Αιγίου με ιδιώτες γιατρούς , όπως γίνεται και αλλού.

-Την ισομερή κατανομή εφημερίων σ΄όλα τα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ του Νομού ώστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι που να επιτελούν υπερβάλλοντα αριθμό εφημεριών. Μέριμνα για ειδικές περιπτώσεις (Μητέρες κτλ). Είμαστε αντίθετη σε οποιαδήποτε μετακίνηση γιατρών αλλά όταν αυτή καθίσταται αναπόφευκτη τουλάχιστον να είναι ισοβαρής.

-Την έναρξη διαλόγου ώστε να υπάρξει βιώσιμη λύση για το Νοσοκομείο του Αιγίου. Η μη ανταπόκριση συναδέλφων σε προκηρύξεις ή παραίτηση άλλων όταν λάβουν θέση σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την μη προσέλκυση ειδικευομένων είναι πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας.. Η διασύνδεση με το ΠΓΝΠ θα μπορούσε να αποτελέσει μια ουσιαστική πρόταση βιώσιμης λύσης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Αχαΐα - Λογαριασμοί νερού: Τι απαντά ο Δήμος στο Τοπικό Συμβούλιο Μετοχίου
Χρ. Αλεξοπούλου: Συγχαρητήρια στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αναγέννηση για το Χρυσό Μετάλλιο
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας: Τι γίνεται με τον ΧΑΔΑ
Αίγιο: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα - Έκτακτη σύσκεψη σήμερα