Τη σύγκληση Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου για το «409» ζητά ο Σύλλογος υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαΐας

Αίτημα σύγκλησης Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση του κτιρίου πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στην Πάτρα.

Ειδήσεις Πάτρα

Σε ανακοίνωση του o Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Αχαϊας αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. Ν. Αχαϊας σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 9/1/2023 που εκδώθηκε σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού με ημερομηνία 22/02/2023 από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) για την παραχώρηση σε ιδιώτες του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών με πρόβλεψη για 50 + 20 χρόνια, αποφάσισε, εκτός του σχετικού Υπομνήματος που έστειλε στις αρμόδιες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και στους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς δρώντες, να απευθύνει αίτημα προς:

Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Μαρία Μπίλια και

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κ. κ. Παναγιώτη Μελάζητώντας τους να προχωρήσουν στην σύγκληση των δύο Συμβουλίων προκειμένου:

1. Να τεθεί προς συζήτηση στα δύο Συμβούλια το θέμα της έκδοσης απόφασης κατά της διακήρυξης του Υπουργείου Άμυνας για ενοικίαση σε ιδιώτες του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

2. Να πάρουν τα δύο Συμβούλια θέση υπέρ των προτάσεων αξιοποίησης του Σωματείου, που καταγράφονται στο Υπόμνημα, που έχουμε στείλει στον Περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο.

3. Να γίνει έκδοση Ψηφίσματος από τα δύο Συμβούλια όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς η ημερομηνία του σχετικού διαγωνισμού ενοικίασης είναι στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Επιγραμματικά, αναφέρουμε στη συνέχεια τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την Αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που έχουν ήδη γίνει δημόσια γνωστές, καθώς αποτελούν πάγια θέση από το 2017 που το κτίριο του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου επιστράφηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Άμυνας:

1. Δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου
2. Δημιουργία Στρατιωτικού Ιατρείου
3. Δημιουργία Στρατιωτικού Πρατηρίου
4. Λειτουργία Στρατιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού / Παιδότοπου
5. Δημιουργία Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments