Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον μαθηματικό Χρήστο Λιάβα – Δίδαξε και στην Αχαΐα

Που και πότε η κηδεία του.

Χρήστο Λιάβα

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα, η είδηση θανάτου του μαθηματικού Χρήστου Αρχ. Λιάβα, σε ηλικία 67 ετών, μετά από γενναία μάχη που έδινε τα τελευταία εννέα χρόνια με μια δύσκολη ασθένεια.

Ο εκλιπών υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της Αχαΐας και η τελευταία του υπηρεσία ήταν στο ΓΕΛ Παραλίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αποχαιρέτησε τον μαθηματικό Χρήστο Λιάβα:

«Υπήρξε πάρα πολύ καλός Δάσκαλος των Μαθηματικών, αλλά και πολύ καλός Μαθηματικός και στήριζε πάντα με τη συμμετοχή του τις δράσεις του Παραρτήματος.

Τα τελευταία εννέα χρόνια πάλεψε γενναία με μια δύσκολη ασθένεια και έδωσε σε όλους μας το τελευταίο του μάθημα, που αφορούσε μεταξύ άλλων τη συνέχιση της θέλησης για συμμετοχή και προσφορά κεφιού στην παρέα, τη διήγηση ενός ανέκδοτου, το σιγοτραγούδισμα του τραγουδιού που παίζει το ραδιόφωνο και γενικά την απόλαυση της ζωής, ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να έχασε μια άνιση μάχη τους τελευταίους δύο μήνες, όμως κέρδισε πάρα πολλές στη ζωή του.

Κέρδισε το σεβασμό, την αναγνώριση και την αγάπη των μαθητών και μαθητριών του, των εκπαιδευτικών με τους οποίους συνυπηρέτησε και των μαθηματικών, μελών του παραρτήματος Αχαΐας, καθώς και μελών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΧΡΗΣΤΟ, θα σε θυμόμαστε όλοι και όλες που σε γνωρίσαμε με αγάπη και νοσταλγία και θα διηγούμαστε σε όσους και όσες δε σε γνώρισαν, όσα μας δίδαξες με το λόγο και τη συμπεριφορά σου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα του, που τον στήριξε απίστευτα μέχρι την τελευταία στιγμή, στην αγαπημένη του κόρη και στην αδερφή του».

Η κηδεία του θα γίνει τη Τρίτη και ώρα 10.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κοιμητηρίου Βύρωνα Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς από χωριά της Τριταίας, στάχτη 40.000 στρ. και αγροτικές υποδομές

Λύτρας: Τις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισής του, το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό

Σαν σήμερα 22 Ιουνίου 1941 Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι άλλο συνέβη

myAADEapp: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά