Tips για το εορταστικό τραπέζι από τον Γιώργο Τσούλη

εορταστικό τραπέζι

Ο γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές για να περάσετε ένα ιδανικό εορταστικό δείπνο. Από το πώς να αποφύγετε τους καβγάδες μέχρι το τι να φορέσετε, οι συμβουλές του σίγουρα θα κάνουν την ημέρα σας πιο ευχάριστη.

Για την οικογενειακή ηρεμία, ο Γιώργος προτείνει να τοποθετήσετε τα παιδιά ανάμεσα στους θείους και τους παππούδες, ώστε να αποφευχθούν οι συχνές διαφωνίες των μεγάλων. Όσον αφορά το τραπέζι, το τετράγωνο σχήμα είναι το πιο λειτουργικό, καθώς επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα φαγητά.

Για το ντύσιμο, η άνεση είναι το παν και η ιδανική επιλογή είναι οι πιτζάμες με πουκάμισο από πάνω, που συνδυάζουν χαλάρωση και κομψότητα.

Αναφορικά με τα φαγητά, ο Γιώργος αποκαλύπτει το μυστικό για τέλειες πατάτες φούρνου: μέλι, μουστάρδα, ρίγανη και λεμόνι. Επιπλέον, το φλουρί στην βασιλόπιτα πρέπει να μπαίνει πριν το ψήσιμο για να διατηρηθεί ακέραιο.

Όσο για το φαγητό, η ημέρα των γιορτών είναι η στιγμή που μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε, γιατί όπως λέει και ο Γιώργος, “μας αξίζει”.

Μετά το δείπνο, ένα γαλακτομπούρεκο θα χαρίσει φρέσκια αναπνοή και αν τα ξημερώματα σας βρει με hangover, ένα hot dog μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και για να χωνέψουμε καλύτερα, τίποτα καλύτερο από ένα τσιφτετέλι μετά το γεύμα!