Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου: Νύχτα πήρε τη «ρεβάνς» το Πανεπιστήμιο – Προχωρούν οι μεταφορές

Μέχρι τέλος Αυγούστου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των τμημάτων, έτσι όπως προβλέπει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου: Νύχτα πήρε τη «ρεβάνς» το Πανεπιστήμιο - Προχωρούν οι μεταφορές

Σχεδόν σε ποσοστό 90% έχει γίνει η μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων από τις γειτονικές πόλεις, στην Πάτρα. Το μόνο θολό σημείο, στην εφαρμογή του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, παραμένει το τμήμα του Αιγίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκαθαριστεί μέχρι τέλος Αυγούστου.

Οπως μας ανέφερε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, το Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου έχει μεταφερθεί πλήρως και είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αφού καλυφθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Το ίδιο ισχύει και για το Τμήμα Αρχαιολογίας που μεταφέρθηκε από την πόλη του Αγρινίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες στην Αμαλιάδα με την μεταφορά να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%.

«Ολα κύλησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχαμε κάνει. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία και εργάστηκαν συντονισμένα και οργανωμένα» μας είπε ο κ. Μπούρας.

Στο ίδιο στάδιο θα έπρεπε να βρίσκετε και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που εδρεύει στο Αίγιο. Κι αυτό θα είχε συμβεί εάν οι φορείς της περιοχής δεν ύψωναν τείχος αντιδράσεως και δεν άνοιγαν τάφρους με σκοπό να εμποδίσουν την μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα.

«Η περίπτωση του Αιγίου εμπίπτει στην αρμοδιότητα της αστυνομίας και του εισαγγελέα. Εμείς δεν πρόκειται να έρθουμε σε αντιπαράθεση και να πιέσουμε καταστάσεις.Δεν τιμά κανέναν όλη αυτή η κατάσταση» μας είπε ο κ. Μπούρας εκτιμώντας ότι μέχρι τέλος του μήνα θα κλείσει κι αυτό το κεφάλαιο. «Εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας στην προσφυγή που έχουν κάνει και απ’ ότι γνωρίζω και το υπουργείο. Μέχρι τέλος Αυγούστου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία πιστεύω ότι θα είναι υπέρ του Πανεπιστημίου και επομένως θα κλείσει το θέμα οριστικά.
Ωστόσο, εμείς είμαστε έτοιμοι και για το Τμήμα αυτό σε σχέση με τη διενέργεια των εξετάσεων και των εγγραφών».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της Οργανωτικής Επιτροπής και Φορέων της Αιγιάλειας σημειώνονται τα εξής:«Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά των ιθυνόντων του Πανεπιστημίου… Στο σκοτάδι έμαθαν να κινούνται και έτσι συνεχίζουν να ενεργούν!

Η απομάκρυνση ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τμήματος υλικού της γραμματείας από τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου τη νύχτα της Πέμπτης, καταδεικνύει την αντίληψη του κ. Πρύτανη και των καθηγητών που συνέδραμαν στη μεταφορά, για το σύνολο των χειρισμών τους στην προσπάθεια της μεταφοράς της σχολής στην Πάτρα.

Δήμος και Φορείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νόμιμα πάντα μέσα και αναμένουμε τη δικαίωση της πόλης από το ΣτΕ. Εννοείται από τη νομική υπηρεσία θα εξαντληθούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες τα ένδικα μέσα, σύμφωνα πάντα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Άνδρας κατηγορείται ότι χτύπησε γυναίκα στην οδό Πέντε Πηγαδίων 
Λεχαινά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στην Αγ. Μαύρα
Πάτρα - Πανεπιστήμιο: Πολιτικοί μηχανικοί επέστρεψαν στα έδρανα μετά από 40 χρόνια
Αχαΐα – Τραγωδία στη Βαλμαντούρα: Η Θεώνη Παντελή είναι η 59χρονη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ