Το Αίγιο έχασε τη μάχη: Το ΣτΕ επιτρέπει τη μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Την εξέλιξη γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος.

Αίγιο

Με απογοήτευση υποδέχθηκαν στο Αίγιο, την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης αναστολής της μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Των ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Την εξέλιξη γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος δήλωσε:

Αίγιο

Γιώργος Μπέσκος

«Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής. Αναμένουμε το σκεπτικό και θα τοποθετηθούμε επ’ αυτού, καθώς ήταν πρόδηλες οι παραλείψεις της υπουργού και του πρυτάνεως με βάση το νόμο», αναφέρει ο κ. Μπέσκος. Παράλληλα, σημειώνει ότι στις 13 Οκτωβρίου εκδικάζεται η κυρία αίτηση που θα κρίνει οριστικά την ύπαρξη ή μη του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, σχολίασε στην «Π» την εξέλιξη αυτή, αναφέροντας ότι «εμείς δώσαμε τον αγώνα μας, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και θα περιμένουμε τώρα, την εκδίκαση της κύριας αίτησης στις 13 Οκτωβρίου».

Αίγιο

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης – Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας – Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η δυσκολία, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των νομικών, για την έκβαση επί της αίτησης αναστολής ήταν γνωστή σε εμάς, οφείλαμε όμως να εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την παραμονή της σχολής στην πόλη.

Κύριος στόχος μας, παραμένει η εκδίκαση της ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος που έχει οριστεί για την 13η Οκτωβρίου 2022, όπου οι δικαστές θα εξετάσουν όχι τον τύπο, αλλά την ουσία της υπόθεσης!

Αίγιο

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Δήμος και φορείς αναμένουμε τη δίκαιη και ορθή κρίση της Δικαιοσύνης για να αρθεί η κατάφορη αδικία σε βάρος της πόλης με την έκδοση ενός ΠΔ που ήταν αποτέλεσμα μεθοδεύσεων και παράνομων ενεργειών.
Παράλληλα σε αυτή τη φάση εξετάζεται κάθε τρόπος, ώστε να παρέχουμε διευκόλυνση στους φοιτητές που έχουν επιλέξει να διαβιούν στο Αίγιο, για τη μεταφορά τους στην Πάτρα με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, κάτι που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στην «Π» μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανέφερε: «Οπως σας έχω δηλώσει και προ της αποφάσεως, εμείς σεβόμαστε και θα σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Μετά από αυτή την εξέλιξη προχωράμε στην πλήρη υλοποίηση του προεδρικού διατάγματος που αφορά στην μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα».

Αίγιο

Χρήστος Μπούρας

Οπως έχει γράψει η «Π», η πρυτανική αρχή είχε ήδη δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του Τμήματος στον νέο του χώρο. Παράλληλα είχε προετοιμαστεί για τη διενέργεια των εξετάσεων των φοιτητών του Τμήματος που ξεκινούν τη Δευτέρα, στην Πάτρα.