Το χουν “καμένο”

Ο αρχισυντάκτης της “Π” Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος γράφει…

Με τις αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές, ξεχάσαμε όσο να ‘ναι, την άλλη μόνιμη «φλόγα» που μία σιγοκαίει και την άλλη αναζωπυρώνεται. Τη φλόγα του κορονοϊού. Με το που βγάλαμε τις μάσκες και πήγαμε σε μπανάκι, ταβερνάκι ή μπαράκι, φορέσαμε την άλλη μάσκα, της δύσπνοιας από τους καπνούς των δασών μας.

Και στις δύο περιπτώσεις αφορά στην καταστροφή της υγείας μας.Κι όμως η πανδημία, σε αντίθεση με την πανσπερμία πύρινων εστιών που θα κοπάσουν και κάποια στιγμή θα σταματήσουν, φαίνεται πως θα την ξαναζήσουμε με καταστάσεις συναγερμού, πολλά κρούσματα, διασωληνωμένους και δυστυχώς θανάτους.

Καραντίνα δεν θα ξαναζήσουμε, αν είναι εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού και έχουμε ένα επίπεδο ασφάλειας που δεν θα χρειάζεται να κλειστούμε σπίτι. Αλλά με τους πολλούς να αδιαφορούν ακόμα για ραντεβού εμβολιασμού, το τέταρτο κύμα θα το βιώσουμε έντονα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κυρίως για όποιον είναι ανεμβολίαστος.

Και μην ξεχνάμε τη συζήτηση για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπου ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός, αλλά και για εκείνους που δεν θα ‘ναι υποχρεωτικός, αλλά με συνθήκες απομόνωσης. Ζήτημα αν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους ή να βρουν δουλειά. Αν θα μπορούν να ταξιδέψουν, να γυμναστούν, να πάνε σε θέατρο ή συναυλία.

Καλό θα ήταν να μη συμβούν όλα αυτά, διότι θα μας οδηγήσουν σε νέες καταστάσεις διχασμού, δυσκολότερες από των καπνιζόντων και μη.

Οι περιοχές με στάχτες είναι εδώ και έχουν αιτίες.
Και οι ανεμβολίαστοι είναι επίσης εδώ αν και χωρίς αιτίες.
Κοινό τους στοιχείο. Και τα δύο το΄χουν «καμένο»!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ