Το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ που είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος»

Η εφημερίδα με ρεπορτάζ στις 25 Ιουλίου είχε προαναγγείλει τι σκόπευε να κάνει η ΕΠΟ στον ΚΑΠ για να βάλει φρένο στις προσφυγές

Το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ που είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος»

Πριν από περίπου έναν μήνα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκάλυψε το επίμαχο άρθρο που συμπεριλήφθηκε στον ΚΑΠ και αφορούσε ξεκάθαρα το νόμο Αυγενάκη.

Το μοναδικό μέσο στην Ελλάδα που έπαιξε τότε το θέμα δικαιώθηκε προχθές με την ανάρτηση του ΚΑΠ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δείτε το απόσπασμα της «Πελοποννήσου» στις 25 Ιουλίου.

Σε λίγες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα από την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο νέος κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου. Είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, ότι πρόθεση της ΕΠΟ είναι να προσπαθήσει να βρει λύση για τα σωματεία που δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στo Mητρώο της ΓΓΑ.
Η διορία για εγγραφή λήγει την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουλίου και έκτοτε δεν θα μπορεί κάποια ομάδα να συμμετέχει στα πρωταθλήματα ή να χρησιμοποιήσει γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δήμων.
Στην ΕΠΟ επεξεργάστηκαν το σοβαρό ζήτημα του μητρώου και θεωρούν ότι μέσω του ΚΑΠ μπορούν να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να μην υπάρξει θέμα μη συμμετοχής κάποιας ομάδας στα πρωταθλήματα, βάσει του αθλητικού νόμου Αυγενάκη.
Ετσι, η ΕΠΟ αναμένεται να δεχθεί στα πρωταθλήματά της όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα αν έχουν κάνει εγγραφή ή όχι.
Το πιο σημαντικό πάντως έρχεται από την πλευρά των ποινών, ειδικά στην περίπτωση που κάποια ομάδα θελήσει να στραφεί κατά της προκήρυξης των πρωταθλημάτων.
Ο νέος ΚΑΠ σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» θα επιβάλλει ποινές για όσες ομάδες θέλουν να κάνουν ένσταση για εξωαγωνιστικούς λόγους. Στην ομάδα θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση 10 βαθμών στο πρωτάθλημα το οποίο συμμετέχει, ενώ ποινή θα έχει και ο πρόεδρος της ομάδας. Συγκεκριμένα, θα του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν ολόκληρο χρόνο!
Με αυτές τις ποινές, δε θα είναι εύκολο σε καμία ομάδα να προχωρήσει σε ένσταση κατά της διοργανώτριας αρχής, προκειμένου να κερδίσει αγώνα.
Σύντομα, ο νέος ΚΑΠ θα δοθεί στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και θα μπορέσουν να βγουν ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Γεγονός είναι πάντως ότι η ΕΠΟ είναι «θορυβημένη» από τόσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και δε θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, για τα πρωταθλήματα που εκείνη διοργανώνει…

Το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ που είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος»

Και το άρθρο 7 του ΚΑΠ που δικαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ :

Το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ που είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ