Το φάρμακο είναι το… φάρμακο!

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος γράφει…

Ανεβαίνοντας κανείς στο Φιλώτι και στην Απείρανθο δεν μπορεί παρά να γεμίσει με δύναμη από τις ομορφιές ενός Αιγαιοπελαγίτικου βουνού. Περνώντας από τις Πόρτες τις Πάρου συνειδητοποιούμε τη δύναμη της φύσης. Και διασχίζοντας τις καστροπολιτείες του Μυστρά, αλλά και τον στοιχειωμένο Ανάβατο και τα μαστιχοχώρια της Χίου, ο επισκέπτης ταξιδεύει πίσω στην Ιστορία.

Για να μην πετάξουμε μέσα στα σύννεφα από τα υψώματα της Ράχης στη Λευκάδα ή να διαβούμε τα φαράγγια της Ευρυτανίας, του Βουραϊκού και του Αχέροντα, μέχρι το πιο κρυφό μονοπάτι και το τελευταίο μυστικό πέρασμα.

Ή απλά να γαληνέψει η ψυχή μας, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από το μπαλκόνι μιας απομακρυσμένης από το ματαίο τούτο κόσμο, σκήτης στο Περιβόλι της Παναγιάς…

Ναι, η Ελλάδα διαθέτει απαρίθμητες ομορφιές, εμείς απλά παραθέσαμε μερικές μόνο από εκείνες που γνωρίσαμε από κοντά σε παλιότερες καλοκαιρινές (και όχι μόνο) περιηγήσεις μας, σε μια προσπάθεια να κάνουμε τον αναγνώστη να ξεχάσει όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα (και) στην χώρα μας.

Κακά τα ψέματα: Ο κορονοϊός (εμείς επιμένουμε να τον γράφουμε με «ωμέγα») ήρθε για να μείνει. Και η ζωή όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας έχει ήδη αλλάξει. Κι όπως ο πρίγκηπας Φειζάλ νοσταλγούσε τους χαμένους κήπους της Κορδούης, έτσι και οι περισσότεροι από εμάς αναπολούν τα χρόνια που η οικονομική κρίση και η πανδημία δεν είχαν εισβάλει βίαια στην καθημερινότητά μας.
Βεβαίως και ο ζεστός καλοκαιρινός ήλιος και ο ήρεμος ήχος των κυμάτων που σκάνε στην ακτή, αποτελούν αντίδοτο για πολλές σκοτούρες, όμως το πρόβλημα παραμένει και δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς κάτω από το χαλί.

Ναι, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Επιστήμη, γιατί πολύ απλά αυτή μας δόθηκε από τον Θεό. «Τίμα τον ιατρόν όπως του αρμόζει, διότι ο Κύριος τον έκαμε αυτόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Σοφία Σειράχ. Κι όπως ο Θεός δημιούργησε όλα αυτά τα υπέροχα μέρη που αναφέραμε στον πρόλογό μας, έτσι έδωσε και την ευλογία και τη δυνατότητα στον άνθρωπο να πετάξει στους αιθέρες και να φτάσει στις πιο σκοτεινές αβύσσους των ωκεανών και του διαστήματος.

Επειδή, όμως, φαίνεται πως όλοι μας αρχίζουμε να χάνουμε σιγά-σιγά τον προσανατολισμό μας (όχι πάντοτε με ευθύνη μας…), ο νους μας και οι προσπάθειές όλων μας και κυρίως φυσικά των «ειδικών», των επιστημόνων, θα πρέπει να κατευθυνθούν σε έναν και μόνον στόχο: Στο να βρεθεί το φάρμακο για τον Covid-19. Με απλά λόγια το φάρμακο που θα το καταπίνει κάποιος και το οποίο θα πηγαίνει κατευθείαν στο στομάχι κι όχι ένα υγρό το οποίο θα μπαίνει στις φλέβες των ανθρώπων, με όχι εξακριθωμένα ακόμη αποτελέσματα. Πραγματικά αυτή θα είναι και η μόνη λύση για να πάψει κι ένας ακατανόητος διχασμός φόβου (έως και μίσους…) που δυστυχώς έχει αρχίσει να σιγοκαίει μεταξύ των ανθρώπων.

Το φάρμακο λοιπόν. Εκεί πρέπει να στραφούν και να βοηθήσουν άπαντες, πόσω μάλλον αυτοί που κατέχουν τη Γνώση.
Για να μπορούμε μετά να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Εκείνη που αχνοφαινόταν το καλοκαίρι του 2019. Και για να μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς περιορισμούς την ζωή, την φύση, τη Δημιουργία…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ