Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν περίπου 40 αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες» στην Βοβτσάνσκ

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό για εκτελέσεις αμάχων στην πόλη.

ρωσικές δυνάμεις,Κίεβο

Η αστυνομία του Χάρκιβ, ουκρανική επαρχία στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που αποτελεί στόχο ρωσικής επίθεσης και βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών μαχών επί μια εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κρατά αιχμάλωτους 35 έως 40 αμάχους στην πόλη Βοβτσάνσκ, χρησιμοποιώντας τους ως «ανθρώπινες ασπίδες» ως μέσο προστασίας ενός στρατιωτικού αρχηγείου.

«Οι άμαχοι που προσπαθούσαν να φύγουν από τα εδάφη που κατέλαβαν οι Ρώσοι βρίσκονται αιχμάλωτοι. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, είναι 35-40 άνθρωποι. Οι Ρώσοι τους κρατούν όλους μαζί σε ένα μέρος, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες, επειδή είναι κοντά στο διοικητικό τους κέντρο», δήλωσε στην τηλεόραση ο αρχηγός του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος, Σέρχι Μπολβίνοφ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Βοβτσάνσκ τραυματίστηκε σε βομβαρδισμό, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. «Οι κατακτητές επιτέθηκαν σε ένα χωριό στην κοινότητα Βοβτσάνσκ με βόμβες διασποράς (…) Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο γιατροί, δύο οδηγοί και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Βοβτσάνσκ», ο Ταμάζ Γκαμπαρασβίλι, δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση των θυμάτων.

Νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό για εκτελέσεις αμάχων στην πόλη.

Η Βοβτσάνσκ, μια πόλη με περίπου 18.000 κατοίκους πριν τον πόλεμο αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους της Μόσχας αυτή την περίοδο. Χθες ο ουκρανικός στρατός ότι ουκρανικές δυνάμεις «απώθησαν μερικώς» ρωσικές δυνάμεις από την πόλη. Σήμερα το Κίεβο ανέφερε ότι επιβραδύνει τις ρωσικές στρατιωτικές προελεύσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη» δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή έχει δώσει στην Μόσχα τα μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη στην ουκρανική επικράτεια από τα τέλη του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: Ποιες περιοχές θα «κοκκινίσουν» τις επόμενες ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Πάτρα – Κύκλωμα ναρκωτικών: Κυβερνητική παρέμβαση για την αποκάλυψη της «Π», η φωτογραφία από τις φυλακές τους «έκαψε»

Μενίδι: «Θα σε σκοτώσω» έλεγε ο 50χρονος στην πρώην σύζυγό του πριν την δολοφονήσει ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν για δυο τηλεοπτικά debate

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ