Το Λονδίνο δηλώνει έτοιμο να απαντήσει αν το Παρίσι κάνει πράξη τις απειλές του για τα αλιευτικά δικαιώματα
Το Παρίσι απειλεί με επιβολή κυρώσεων από αύριο, ένα μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο εμπόριο μέσω της Μάγχης.
Η Βρετανία έχει έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης αν η Γαλλία κάνει πράξη τις απειλές της σε μια κλιμακούμενη διαμάχη που έχει προκύψει με αφορμή τις αλιευτικές άδειες στη μετά Brexit εποχή, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Το Παρίσι απειλεί με επιβολή κυρώσεων από αύριο, ένα μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο εμπόριο μέσω της Μάγχης.
Η Γαλλία διατείνεται ότι η Βρετανία έχει αρνηθεί να χορηγήσει στους αλιείς της τον σωστό αριθμό αδειών για να ψαρεύουν σε βρετανικά χωρικά ύδατα και έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να επιβάλει στοχευμένα μέτρα από αύριο Τρίτη, ανάμεσά τους και την αυστηροποίηση ορισμένων ελέγχων σε φορτηγά που κινούνται μεταξύ των δύο χωρών.
«Έχουμε έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με το αν ή τι αποφασίσουν να κάνουν οι Γάλλοι, θα τα εφαρμόσουμε όπως και όποτε χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να απαντήσει με «αναλογικό» τρόπο, εάν η Γαλλία επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απειλές.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
Αντίστροφη μέτρηση για την 23η AGREXA 2026 στην Χαλανδρίτσα
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Το GTA 6 διαρρέει κομμάτι κομμάτι, ενώ ο leeker βγάζει χρήματα από crypto
Ζώδια σήμερα 25/8: Πάθος, εμμονές και παιχνίδια εξουσίας!
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Η Tesla ανακοινώνει κάτι μεγάλο για το μέλλον του αυτοκινήτου στις 3 Σεπτεμβρίου
