Αιγιάλεια – Προϋπολογισμός: Το παρασκήνιο, το κομβικό τηλεφώνημα και οι γραμμές των αρχηγών

Η ψήφιση του προϋπολογισμού έφερε τριγμούς στην αξιωματική αντιπολίτευση. Εντονο το παρασκήνιο.

Αιγιάλεια - Προϋπολογισμός: Το παρασκήνιο, το κομβικό τηλεφώνημα και οι γραμμές των αρχηγών Οι δημοτικοί αρχηγοί ελάχιστα μετακινήθηκαν από αρχικές θέσεις

Εντονο παρασκήνιο προηγήθηκε της ψήφισης του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2021, την περασμένη Πέμπτη, κυριολεκτικά στο …και πέντε, μετά από σειρά αποτυχημένων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, στις οποίες δεν περνούσε η εισήγηση της δημοτικής αρχής, ενώ πέραν των δύο ματαιώσεων, υπήρχαν και δύο αποφάσεις με εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες όμως ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως μη σύννομες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», λίγο πριν το κρίσιμο ΔΣ ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ναι μεν και οι δύο επέμειναν στις θέσεις τους, ωστόσο ο δεύτερος έκανε σαφές ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής, δεν θα εμμείνει στη δική του και ούτε θα στηρίξει οποιαδήποτε άλλη της αντιπολίτευσης, δίνοντας έτσι το «σύνθημα» πως με την πολιτική του ανοχή θα βάλει πλάτες να περάσει το σχέδιο προϋπολογισμού του δημάρχου, τον οποίο και κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του από κει και πέρα για την υλοποίησή του.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα κομβικού πολιτικού παράγοντα και στους δύο, που επεσήμαινε τους κινδύνους για τον Δήμο, τις τυχόν νομικές ευθύνες της αντιπολίτευσης και την ανάγκη αμοιβαίας υποχώρησης την ύστατη στιγμή.

  •  Ο Δ. Καλογερόπουλος μιλά στην «Π» για ανακούφιση των πολιτών και κάνοντας μια αναδρομή στα όσα προηγήθηκαν της ψήφισης, συμπεραίνει: «Δεν είχε η αντιπολίτευση συνείδηση ότι πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με κανόνες. Καμία θέση δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη αλλά υπεύθυνη. Από εδώ και πέρα αποτελεί ευαγγέλιο η συνεργασία, χωρίς προσυνεννοήσεις, αλλά με διάθεση να ομονοήσουμε. Είμαι διαθέσιμος, αλλά όχι με προαπαιτούμενα». Ο δήμαρχος, σήμερα (12μ.) έχει καλέσει τα ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τον προϋπολογισμό αλλά και θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.
  • Ο Χ. Γούτος, στο παρασκήνιο, έδωσε κυριολεκτικά μάχη στο εσωτερικό της δημοτικής του ομάδας, για να περάσει ο προϋπολογισμός, αφού ακόμα κι όταν διαπιστωμένα αυτή κινδύνευε νομικά με καταλογισμό οικονομικής ζημίας του Δήμου (2 εκατ. ευρώ), πειθαρχικές διώξεις μέχρι και εκπτώσεις από τα αξιώματά τους, πολλοί επέμειναν στησκληρή πολιτική γραμμή κατά του κ. Καλογερόπουλου. Ανάμεσά τους οι κ.κ. Παπαγιαννακόπουλος, Μπούνιας, Παναγιωτακόπουλος, Γιοβάς, Γιαννούλης, Τομαράς και Κυριακόπουλος. Τελικά η γραμμή του αρχηγού πέρασε -χωρίς να μπει θέμα παραταξιακής πειθαρχίας- με μόνη διαφοροποίηση αντί λευκής ψήφου την καταψήφιση από κάποιους της εισήγησης της δημοτικής αρχής.
  • Η Β. Ψυχράμη, αν και αρχικά έδειξε να συμπλέει με την στάση του κ. Γούτου, κατέγραψε μια τουλάχιστον αντίρρηση στο εσωτερικό της ομάδας της, από τον σύμβουλό της Παν. Μαρινόπουλο που όμως έκανε πίσω. Τελικά «τα έσπασε» με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, αφού προτίμησε να μείνει μόνη εκτός ΔΣ και λίγη ώρα πριν απ’ αυτό να προβάλει αίτημα αναβολής ώστε πρώτα ν’ απαντήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο περί της νομιμότητας ή μη του διαγωνισμού μεταφοράς των απορριμμάτων, οπότε σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, να αποδεσμευθεί από τον κωδικό το ποσό των 1.590.000 €.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Regional Growth Conference: Ο «πυρήνας» των Περιφερειών της Ευρώπης στην Πάτρα
Πάτρα: Εκδρομή στην Παντάνασσα μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αιγίου
Παναιγιάλειος: Γενική συνέλευση στις 30 Μαΐου
Πάτρα: Η συμπολίτισσα γιατρός που τόλμησε να μάθει Ισπανικά σε ώριμη ηλικία