Το πλάνο της ΕΟΚ, 12 ομάδες στην Α2 Εθνική, 24 στη Β΄Εθνική, 48 στη Γ΄Εθνική

Η βασική κατεύθυνση είναι η σταδιακή μείωση των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών με στόχο στο πρωταθλήματα της περιόδου 2025-26 να υφίσταται τέτοιος αριθμός ομάδων που θα ευνοεί την αθλητική υγεία, την ευρωστία και τη φερεγγυότητα

Το πλάνο της ΕΟΚ, 12 ομάδες στην Α2 Εθνική, 24 στη Β΄Εθνική, 48 στη Γ΄Εθνική

Η ΕΟΚ πρόσφατα γνωστοποίησε την απόφασή της να γίνει αναδιάρθρωση στις Εθνικές Κατηγορίες και προσαρμογή των πρωταθλημάτων στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εποχής.

Οπως ανακοινώθηκε η βασική κατεύθυνση είναι η σταδιακή μείωση των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών με στόχο στο πρωταθλήματα της περιόδου 2025-26 να υφίσταται τέτοιος αριθμός ομάδων που θα ευνοεί την αθλητική υγεία, την ευρωστία και τη φερεγγυότητα. Το πλάνο αυτό προϋποθέτει και την ανακατανομή των ομάδων που προάγονται από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων και τις τοπικές κατηγορίες στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλάνο προβλέπει, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν μικρές αλλαγές, 12 ομάδες στην Α2 Εθνική Ανδρών, 24 ομάδες στη Β’ Εθνική, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο Ομίλους των 12 και 48 ομάδες στη Γ’ Εθνική, που θα χωριστούν σε τέσσερις Ομίλους των 12.

Για να καταλάβετε για το ποσοστό της μείωσης θα αναφέρουμε ότι φέτος η Α2 Εθνική Ανδρών διεξάγεται με 15 ομάδες, η Β’ Εθνική με 53 ομάδες που έχουν χωριστεί σε τέσσερις Ομίλους (τρεις των 13 ομάδων και ένας των 14 ομάδων) και η Γ’ Εθνική με 61 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε έξι Ομίλους.

Καταλαβαίνετε ότι τόσες ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, «δουλειά» δεν μπορεί να γίνει και παράλληλα χάνουν την ποιότητα και την αίγλη τους τα τοπικά πρωταθλήματα.   

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ