Το πρώτο και ιστορικό διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου: «Θα σας υπηρετήσω με την ίδια ακλόνητη αφοσίωση»

Το πρώτο και ιστορικό διάγγελμα προς τον Βρετανικό λαό έκανε ο Κάρολος, ύστερα από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί αύριο 10 Σεπτεμβρίου και επίσημα ως Βασιλιάς της Βρετανία.

Το πρώτο και ιστορικό διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου: «Θα σας υπηρετήσω με την ίδια ακλόνητη αφοσίωση»

Ο Κάρολος έκανε το πρώτο του διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό, ύστερα από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί αύριο 10 Σεπτεμβρίου και επίσημα ως Βασιλιάς της Βρετανία.

Ο Βασιλιάς Κάρολος που έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής (9/9) στο Μπάκιγχαμ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, έγινε δεκτός από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα ανάκτορα με επευφημίες.

Βασιλιάς Κάρολος – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ: Το διάγγελμα από τον διάδοχο της Ελισάβετ 

 

Ο Κάρολος ήταν συγκινημένος και αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της οικογένειά του.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο Κάρολος.

«Όπως έκανε η ίδια η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, και εγώ δεσμεύομαι τώρα επίσημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που απομένει ο Θεός να μου χορηγήσει, να τηρήσω τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας.

Όπου κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή και τις περιοχές σε όλο τον κόσμο και ανεξάρτητα από το υπόβαθρο και τις πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη, όπως σε όλη μου τη ζωή».

Στη συνέχεια ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας είπε:

«Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες. Δεν θα μπορώ πλέον να δίνω τόσο πολύ από τον χρόνο και τις ενέργειές μου σε φιλανθρωπίες και θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο βαθιά.

Αλλά ξέρω ότι αυτό το σημαντικό έργο θα συνεχιστεί στα έμπιστα χέρια άλλων.

Αυτή είναι επίσης μια εποχή αλλαγής για την οικογένειά μου. Βασίζομαι στη στοργική βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου Καμίλα. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας υπηρεσίας από τον γάμο μας πριν από 17 χρόνια, γίνεται η βασίλισσα σύζυγός μου. Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου τη σταθερή αφοσίωση στο καθήκον στο οποίο βασίζομαι τόσο πολύ».

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ