Το Σωματείο «Ιπποκράτης» καταγγέλλει μεγάλη υποβάθμιση στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με αποκορύφωμα το Βηματοδοτικό Κέντρο

Αλλεπάλληλα είναι τα κτυπήματα υποβάθμισης που δέχεται το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σωματείο

Το Σωματείο Ιπποκράτης μέσα από ανακοίνωση – καταγγελία του αναφέρει τα εξής:

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, πάρα πολύ εύστοχα αναδείξαμε, ως παράταξη, όλα εκείνα τα σημεία της σταδιακής αμφισβήτησης της σημερινής υπόστασης του Νοσοκομείου μας, του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που σε αυτήν την φάση εκφράζεται με αλλεπάλληλα κτυπήματα ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ, στα οποία δυστυχώς έχουμε και την  προκλητική απουσία των σχετικών διαμαρτυριών.

  1. Το πρώτο κτύπημα έχει να κάνει με την συνειδητή αδιαφορία στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ του, την αναγκαιότητα της ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ του ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ, όπου για την σχετική στασιμότητα-απραγία, έχουν τεράστιες ευθύνες πέρα από τους κυβερνώντες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως η Διοίκηση της 6ης Υ.Π.E.
  2. Το δεύτερο κτύπημα ήλθε με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της θέσης του ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ. Μια κατάργηση, που δεν μας προβληματίζει στην κατεύθυνση της άσκησης Διοίκησης για την οποία στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ δεν έχουμε την καλύτερη των εντυπώσεων, αλλά στην κατεύθυνση της μείωσης των κλινών που αποδέχεται αυτή η διαδικασία, όπου λαμβάνουν υπόψιν τους τις  350 ανεπτυγμένες κλίνες, χωρίς να αναγνωρίζουν τούς λόγους  για τούς οποίους ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ οι 465 που προβλέπονται και για τις οποίες δώσαμε τεράστιους αγώνες ως συνδικαλιστικό κίνημα κατά το παρελθόν, για να τις πετύχουμε.
  3. Το τρίτο κτύπημα ήλθε με το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ένα ζήτημα  πολύ σοβαρό και σημαντικό, το οποίο αν και γνωστό σε όλους προ πολλού, δυστυχώς το άφησαν στην τύχη του, ίσως και συνειδητά αν κρίνουμε από τις σχετικές διαδικασίες και πρακτικές. Δυστυχώς γι΄ αυτό το θέμα, όπου δώσαμε τεράστιους αγώνες ως συνδικαλιστικό κίνημα κατά το παρελθόν για να το πετύχουμε,  για να στήσουμε και να αναβαθμίσουμε  τον συγκεκριμένο τμήμα, το ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και τις λοιπές άλλες εκεί δράσεις, έρχονται οι σημερινοί κυβερνώντες να ισοπεδώσουν ότι είχαμε κατακτήσει, μια ισοπέδωση που δυστυχώς υποβαθμίζεται και από τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες,  που δυστυχώς περί άλλων τυρβάζουν.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και βεβαίως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ αυτές τις ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, την ΟΡΑΤΗ πλέον ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, του Νοσοκομείου για το οποίο, ως γνωστόν,  έχουν δοθεί τεράστιοι αγώνες κατά το παρελθόν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα και όχι μόνον, για την διατήρηση του και την αναβάθμιση του, αγώνες που οφείλουν να σεβαστούν ΟΛΟΙ οι σημερινοί  διαχειριστές των σχετικών φορέων.

Ζητάμε και διεκδικούμε

– Να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ αυτές οι πρακτικές υποβάθμισης και να βρεθούν, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές, οι λύσεις.

– Ανάπτυξη ΟΛΩΝ των ΚΛΙΝΩΝ, των τμημάτων και κλινικών που προβλέπονται στον υπάρχοντα οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

–  Άμεσα ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Νοσοκομείου μας, όπως διεκδικούσε το Σωματείο μας και οι φορείς της πόλης μας.

– Προσλήψεις  ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΙΑΤΡΩΝ και βεβαίως ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των ΜΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

– Νέο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με αύξηση κλινών και την ένταξη σ΄ αυτόν νέων σύγχρονων τμημάτων και υπηρεσιών που δεν προβλέπονται και είναι αναγκαία και απαραίτητα να προβλεφθούν και να αναπτυχθούν σε ένα σύγχρονο Περιφερειακό Νοσοκομείο, όπως είναι το δικό μας, το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ “ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ”.

Το Νοσοκομείο “ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ”,  που είναι κτισμένο στην πύλη εισόδου της Ευρώπης, πάνω στον άξονα που οδηγεί στο κέντρο,  σε μια περιοχή με τεράστιο πληθυσμό -πληθυσμός που διπλασιάζεται στους πιο πολλούς μήνες του έτους- λόγω της τουριστικής του κίνησης, που καλείται να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από την εναλλάξ εφημερία του με το πανεπιστημιακό, του αρμόζει καλύτερη τύχη και προοπτική.

Καλούμε όλους, έστω και τώρα που ο αρμόδιος υπουργός θέλει να τα ισοπεδώσει όλα για χάρη των ιδιωτών, να αναλογιστούν τίς ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Υπόθεση Μεσολογγίου: Τι αποκαλύπτει αποκλειστικά στην «Π» ο επικεφαλής της «Αnubis Coldcase K9 Team» ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τις ψηφιακές εξετάσεις – Τι αποφασίστηκε

«Ο Άλλος άνθρωπος»: Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου να παίζει τυχερά παιχνίδια

Οπαδική βία: Το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα – Από 6 Μαρτίου οι κάμερες, από 9 Απριλίου η ταυτοποίηση

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop