Το σουβλάκι «πέταξε» – Αυξήσεις της τάξης των 0,30 λεπτών από ψησταριές της Πάτρας

Αυξήσεις βλέπουμε τόσο στο σουβλάκι όσο και στον γύρο – Πανάκριβα τα ψητοπωλεία και τα εστιατόρια της Πάτρας

αυξήσεις

«Δηλαδή αν είχαμε ακόμη δραχμή, θα πλήρωνα το ένα σουβλάκι (καλαμάκι) 710 δραχμές;» μας ρώτησε πελάτης… σε διπλανό τραπέζι ψησταριάς στην Πάτρα όταν είδε ότι για 4 σουβλάκια, ένα ζημαράκι σκέτο και ένα ποτήρι νερό (βρύσης) έπρεπε να πληρώσει 9,10 ευρώ! Το «καλαμάκι» μέσα σε λίγες εβδομάδες «πέταξε» στα 2,10 ευρώ, είτε είναι κοτόπουλο είτε χοιρινό, και μάλιστα τα «μεγάλα» ψητοπωλεία έχουν ίδιες τιμές οπότε κάποιος μπορεί να βρει φθηνότερο προϊόν μόνο σε συνοικιακό!

Στα συνοικιακά ψητοπωλεία το σουβλάκι έχει 1,80 με 1,90 ευρώ, όμως σε ψητοπωλείο των Κρεσταίνων Ηλείας, ακριβώς το ίδιο σε γραμμάρια χοιρινό σουβλάκι είχε το προηγούμενο Σάββατο 1,50 ευρώ! Υπάρχει όμως και το Ηράκλειο Κρήτης τα ψητοπωλεία του οποίου ήταν πάντα πιο ακριβά από αυτά της Πάτρας. Στα 2,20 το χοιρινό, 3,50 ευρώ η μικρή πίτα και 4,60 η μεγάλη. Η πίτα με γύρο ή σουβλάκι στην Πάτρα πωλείται πλέον στα 3,30 ευρώ αλλά σύντομα θα φθάσει τα 3,5 ευρώ. Η αύξηση αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα, όπως μας είπαν ιδιοκτήτες ψητοπωλείων. Πριν τις ανατιμήσεις η πίτα επωλείτο 2,5 ευρώ, ενώ σε κάποια συνοικιακά μπορούσες να την αγοράσεις και 2,20.

Πλέον αυτές οι τιμές είναι μόνο για «καλαμάκι» (χωρίς το υπόλοιπο της πίτας). Αν κάποιος θέλει να συνοδεύσει το μενού του με τηγανητές πατάτες, θα πρέπει να πληρώσει τη μερίδα 3 ευρώ. Και δεν μιλάμε για «φρέσκια» πατάτα αλλά για προψημένη και κατεψυγμένη. Η φρέσκια και κομμένη στο χέρι μάλλον θεωρείται πλέον απλησίαστη αφού η μερίδα ξεκινά από τα 3,50 ευρώ και φθάνει τα 5! Η αύξηση στην τιμή της πατάτας δεν προήλθε από κάποια αύξηση στο προϊόν από τον παραγωγό, αλλά στην ανατίμηση του ηλιελαίου.

αυξήσεις

Ολες οι υπόλοιπες αυξήσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα των ανατιμήσεων στο κρέας και τα παράγωγά του αλλά και σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της ενέργειας με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να πληρώνουν τριπλάσιο λογαριασμό από αυτόν που πλήρωναν πριν από δύο χρόνια! «Δεν γίνεται να μην κάνω αυξήσεις. Δεν βγαίνει το μαγαζί» μας είπε ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην Πλατεία Ολγας και μάλιστα τόνισε πως μετά από χρόνια επανέρχεται η μόδα της… διπλής πίτας! Προκειμένου ο φοιτητής να χορτάσει και να πληρώσει λιγότερα, παραγγέλνει μία πίτα… με διπλό ζυμαράκι!

«Ουρές» στα φθηνά σαντουιτσάδικα!

Αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές «μερίδων» φαγητού στα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Ενώ πέρυσι για παράδειγμα, μπορούσε κάποιος να γευματίσει με ένα πιάτο αρακά στην τιμή των 3,5 ευρώ, πλέον πληρώνει 4,5 ή και 5 ευρώ. Η τσιπούρα εστιατορίου έφθασε τα 7 ευρώ, ενώ ο παραδοσιακός μουσακάς στα 6 (στην καλύτερη περίπτωση). «Τσιμπημένη» και η τιμή για μακαρόνια με κιμά, ενώ απλησίαστο θεωρείται πλέον το μοσχάρι. Στα 8 με 9 ευρώ η μερίδα για κοκκινιστό της κατσαρόλας. Ακόμη και στο «κινέζικο» οι τιμές «βγάζουν μάτι»! Αποτέλεσμα;

Οι περισσότεροι να καταλήγουν στο παραδοσιακό «βρόμικο», όπου με ελάχιστα χρήματα μπορείς να… «φουσκώσεις»! Οι ουρές στα «σαντουιτσάδικα» της Πάτρας παραμένουν «αμετάβλητες» από την κρίση! Ενίοτε λόγω της μεγάλης ουράς, κλείνει και λωρίδα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments