Το τυχαίο ως δεινός αλλά άδικος τιμωρός

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ οικτρή φαντάζει η αντίστιξη ανάμεσα στις μιλιταριστικές κομπορρημοσύνες και τις προπετείς μεγαλαυχίες της υπερφίαλης ηγεσίας, από τη μια, και από την άλλη η αναγκαστική, ταπεινή υπόκλιση στις πελώριες χθόνιες δυνάμεις που εκδηλώθηκαν σε τουρκικό και συριακό έδαφος, καταπίνοντας κοσμάκη σε ερείπια, και βυθίζοντας στο πένθος, τον απορφανισμό και το δέος δύο ολόκληρες χώρες.

ΣΚΥΒΕΙ τώρα ταπεινωμένος το κεφάλι ο πολύς, μεγαλομανής ηγετίσκος, για να αποδεχθεί τις ανθρωπιστικές χειρονομίες έμπρακτης βοήθειας από χώρες στις οποίες μέχρι και προχθές κουνούσε το δάχτυλο και επιδείκνυε βαρύγδουπα, αλλά εν προκειμένω άχρηστα τεκμήρια υπεροχής. Πάνε στο καλάθι τώρα οι εξοπλισμοί. Ο κόσμος έχει ανάγκη από κουβέρτες, στέγη, τροφή, περίθαλψη. Και οι πόλεις ανοικοδόμηση, έχοντας σωριαστεί σαν τραπουλόχαρτα δεκάδες κτίσματα ανεπαρκώς δομημένα και αθωράκιστα.

ΤΟ ΤΥΧΑΙΟ θα ήταν μέγας τιμωρός, αλλά οι δυνάμεις του δεν αποδίδουν δικαιοσύνη. Συνήθως συντρίβουν τους ευάλωτους και αθώους. Συντρίβουν όμως ηθικά και απογυμνώνουν τους αλαζόνες πολεμάρχους των μεγάλων λόγων και των πήλινων ποδιών.

ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ έρχονται να μας διδάξουν και να μας υποχρεώσουν να ξαναμετρήσουμε τον ίσκιο μας. Κυρίως όμως έρχονται να μας εξαναγκάσουν σε αναθεώρηση των προσανατολισμών και των προτεραιοτήτων μας. Να μας θυμίσουν ότι εκτός από οράματα για παλιννοστήσεις αυτοκρατοριών, υπάρχει και ο απλός λαός με τη μοίρα του. Αρκετά τον ξεγελάνε κάποιοι από τα μπαλκόνια και τις οθόνες. Καιρός είναι να τον στέρξουν με αλήθειες, φροντίδα και μέριμνα πραγματική.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments