“Τοπικά & Επώνυμα”: Σήμα γαστροτουρισμού για διασύνδεση επώνυμων τοπικών προϊόντων και ξενοδοχείων

Tα επώνυμα τοπικά προϊόντα ως εργαλείο marketing pροορισμών & ξενοδοχείων. Ένα έργο που υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Δίκτυο “AuthenticGreece” με την υποστήριξη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

"Τοπικά & Επώνυμα": Σήμα γαστροτουρισμού για διασύνδεση επώνυμων τοπικών προϊόντων και ξενοδοχείων

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση του καινοτόμου έργου “Τοπικά & Επώνυμα”, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Δίκτυο “AuthenticGreece” και τους λοιπούς συντελεστές του. Την ίδια στιγμή, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ) ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και του ελληνικού Τουρισμού και έρχεται να υποστηρίξει τις δράσεις του έργου.

Το έργο βασίζεται σε δράσεις ανάδειξης και κοινής προβολής Ξενοδοχείων, Προορισμών και Παραγωγών -χρησιμοποιώντας ως “όχημα” επιλεγμένα  Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα. Βασικό εργαλείο του, είναι η άμεση επικοινωνία με το ευρύ κοινό, μετά από κοινές ενέργειες προώθησης και προβολής τροφίμων και τουρισμού, στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προς καταναλωτές και δυνητικούς τουρίστες. Επιπλέον το έργο ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις “ Αυθεντικότητας” για σήμανση και “ επώνυμη” χρήση, επιλεγμένων τοπικών προϊόντων μέσα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζοντας παραγωγούς και τόπους προέλευσης αυτών.

Σήμερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ), έρχεται να υποστηρίξει το καινοτόμο αυτό έργο, με διττό στόχο: α) την ενίσχυση των τρόπων παρουσίασης των ελληνικών τοπικών προϊόντων μέσα στα ελληνικά ξενοδοχεία και εστιατόρια, μέσα από δράσεις βιωματικές και δημιουργικές βασισμένες στην μεγάλη εμπειρία των 800 Μελών της σε όλη την Ελλάδα, και β) την πληρέστερη “ διασύνδεση” των τουριστών με τα προϊόντα και τους ίδιους τους παραγωγούς, μέσα από πιστοποιημένες δράσεις Γαστροτουρισμού σε επιλεγμένες γαστροτουριστικές διαδρομές, με επίκεντρο τους παραγωγούς Επώνυμων Προϊόντων που συμμετέχουν έμμεσα με προϊόντα τους στην ίδια την γαστρονομική εμπειρία του τουρίστα .

Ο σχεδιασμός για κάθετες και πιστοποιημένες γαστροτουριστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του έργου “ Τοπικά & Επώνυμα”, ακολουθεί τις κατευθύνσεις της χώρας για Βιώσιμη Γαστρονομία στον Τουρισμό αλλά και τις διεθνείς τάσεις, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Αναστάσιος Πρωτοψάλτης, «στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εθνικές δράσεις που αναμένονται στο εγγύς μέλλον για ανάπτυξη μηχανισμών πιστοποίησης της ελληνικής κουζίνας, της τοπικής γαστρονομίας και των σχετικών χώρων εστίασης».

Στο πλαίσιο των γαστροτουριστικών υπηρεσιών, στόχος του έργου είναι να προσφέρει κάθετες, ολοκληρωμένες αλλά και “ επώνυμες” λύσεις, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά ένα βασικό πρόβλημα στη διασύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού, που είναι ότι βασίζεται σε λύσεις μη-τυποποιημένες και “ μη-επώνυμες”, με συνέπεια το ατελές marketing. Βέβαια, πολύ πριν την έκρηξη της πανδημίας, η ΠΟΞ είχε υιοθετήσει την οργανωμένη διασύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, μέσα από την πρόταση που διαμορφώθηκε από τους συνεργαζόμενους φορείς “ Authentic Greece” (το δίκτυο παραγωγών και Γαστροτουρισμού) και “ We Do Local” (το δίκτυο Φιλοξενίας με έδρα στην Κρήτη).

Το έργο “Τοπικά & Επώνυμα”, τελεί επίσης υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και έχει επίσης την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και της ΛΑΕ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα το Δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον φετινό Σεπτέμβριο
ΕΦΚΑ: Ψηφιακή εξυπηρέτηση -Περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους
Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή