Τουρκία: Απελευθερώθηκαν 93 νέοι, που είχαν συλληφθεί σε διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δικηγόρους, περισσότεροι από 300 φοιτητές προφυλακίστηκαν μετά τη σύλληψή τους
Στην Τουρκία δικαστήρια εξέδωσαν σήμερα (11/4) εντολή για την απελευθέρωση 93 νέων ανθρώπων που κρατούνταν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ανεβάζοντας έτσι σε 200 τον αριθμό των διαδηλωτών που αφέθηκαν ελεύθεροι αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στη σημερινή του κρίση για την αποφυλάκιση 59 από αυτούς τους νέους, αιτιολόγησε την απόφασή του τονίζοντας ότι ορισμένοι κατηγορούμενοι «είναι φοιτητές» και αντιμετωπίζουν «κίνδυνο διακοπής των σπουδών τους», σύμφωνα με την απόφαση που έδωσαν στη δημοσιότητα δικηγόροι πολλών νέων κρατουμένων.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι άλλοι 34 νεαροί διαδηλωτές επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα.
Τουρκικά δικαστήρια είχαν ήδη διατάξει την απελευθέρωση 107 νέων ανθρώπων, που κρατούνταν με τις ίδιες κατηγορίες για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις – που είχε απαγορεύει η τουρκική κυβέρνηση – μετά τη σύλληψη στις 19 Μαρτίου του δημοφιλούς δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Ιμάμογλου, του βασικού αντιπάλου του Ερντογάν.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και δικηγόρους, περισσότεροι από 300 φοιτητές προφυλακίστηκαν μετά τη σύλληψή τους.
Παράλληλα σήμερα, ο αντιπρόεδρος του CHP, Γκιοκτσέ Γκιοκτσέν δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τις αρχές μια νέα έρευνα εναντίον 49 νεαρών με κατηγορία περί προσβολής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας ενός συνθήματος που ακούστηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».
Οι τουρκικές αρχές, που βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα κύμα διαμαρτυρίας πρωτοφανούς εύρους μετά το Γκεζί το 2013, ανακοίνωσαν την 27η Μαρτίου ότι συνέλαβαν 1.879 ανθρώπους σε διάφορες πόλεις της χώρας. Έκτοτε δεν εξέδωσαν καμία άλλη σχετική ανακοίνωση.
Οι διαδηλώσεις κατά της σύλληψης Ιμάμογλου, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω των εορτών για το τέλος του Ραμαζανιού και με τα πανεπιστήμια κλειστά λόγω των εορτών, ξεκίνησαν ξανά αυτή την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, αν και με μικρότερη συμμετοχή κόσμου.
Το CHP, ωστόσο, έχει καλέσει για μεγάλες συγκεντρώσεις κάθε Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα. Η πρώτη θα γίνει την Κυριακή στη Σαμψούντα στη βόρεια Τουρκία, ένα μεγάλο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Διαρροή χημικού, κίνδυνος για εργαζόμενο, μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα – Χρέη στο Δήμο: Διαγραφή 132.000€ σε ένα πρωί – Απίστευτη καταγγελία για οφειλή
Δομικές αλλαγές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία – Ποιος αναλαμβάνει προϊστάμενος στην Πάτρα
Ο καιρός σήμερα 11/4 με άνοδο της θερμοκρασίας, η πρόγνωση μέχρι τη Μ. Τρίτη
Τέμπη: Η ώρα της κρίσης για Τριαντόπουλο, σήμερα η απόφαση παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο
Η…ανάγνωση στις τρεις δημοσκοπήσεις: Συμπεράσματα, αλλά και διαφοροποιήσεις στα ποσοστά
Νέα Υόρκη: Ο CEO της Siemens Ισπανίας και η οικογένειά του τα θύματα συντριβής ελικοπτέρου ΒΙΝΤΕΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Τα Google Pixel 11 Pro και Pro XL φέρνουν Tensor G6, 3.600 nits, zoom 120x και νέο HiLight
Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών ΦΩΤΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Το Google Pixel 11 μεταφράζει τη νοηματική σε κείμενο
Οι Θεομητορικοί ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
