Τραμπ για Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι νεκρός»
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις συνομιλίες του επικεφαλής της CIA στη Μόσχα και στην εμπορική σύγκρουση με τον Καναδά
Την εκτίμηση ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, παραμένει ζωντανός, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την επίθεση στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πατέρας του και προκάτοχός του, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι νεκρός. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του συντηρητικού παρουσιαστή Γκλεν Μπεκ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ιρανός ηγέτης υπέστη σοβαρά τραύματα στην επίθεση, χωρίς να παρουσιάσει δημόσια στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για τη σημερινή κατάστασή του. (Reuters)
Τι είπε για την επίσκεψη του διευθυντή της CIA στη Μόσχα
Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του διευθυντή της CIA, Τζον Ράτκλιφ, στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς την «μιας μορφής επίσκεψη ρουτίνας».
Άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέκυψε κάποια εξέλιξη από τις επαφές του Ράτκλιφ με Ρώσους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι το ταξίδι δεν συνδεόταν με το Ιράν ή με πληροφορίες περί ρωσικών απειλών εναντίον του ΝΑΤΟ.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκε με Ρώσους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά όχι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, χωρίς να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες. (Reuters)
Νέο μήνυμα προς τον Καναδά
Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην κλιμακούμενη εμπορική αντιπαράθεση με τον Καναδά, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Είναι καιρός να δώσουμε ένα μάθημα στον Καναδά ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό πια», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να προμηθευτούν από άλλες χώρες τα προϊόντα που εισάγουν από τον βόρειο γείτονά τους.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε νέους δασμούς 50% σε καναδικές εισαγωγές αξίας 20 δισ. δολαρίων, με τον Καναδά να απαντά με αντίστοιχους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ανάλογης αξίας. (Reuters)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Τραμπ: Τώρα θέλει και τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη Αμερική» – Η κόντρα με τον Καναδά περνά στον χάρτη
- Η Κίνα «απάντησε» στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν
- «Το Ιράν καταρρέει πλήρως»: Η ανάρτηση Τραμπ πριν από το νέο οικονομικό πλήγμα
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
iPhone: Πώς να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα σας σε νέα συσκευή
Ντόλι Πάρτον: Μουσική, φιλανθρωπία και επιχειρηματικότητα – Ο ρόλος που δεν θέλησε ποτέ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Μπιλ Γκέιτς για AI: «Είναι το πιο επικίνδυνο εργαλείο που εφευρέθηκε ποτέ»
σπιράλ: Ευχές, προτάσεις, προβληματισμοί και ανταλλαγή απόψεων με ορίζοντα το 2029
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η SpaceX χτίζει τη μεγαλύτερη βάση εκτοξεύσεων στην ιστορία της
