Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με κάθε μέσο αναχωρούν οι εκδρομείς – Κορυφώνεται η έξοδος

Κορυφώνεται η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με κάθε μέσο αναχωρούν οι εκδρομείς - Κορυφώνεται η έξοδος

Ξεκίνησε η έξοδος των ταξιδιωτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματυος, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (2/6) στα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας, ενώ από το μεσημέρι αυξημένη είναι και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Επί ποδός η τροχαία.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνά το 95%.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά 20 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου καθώς και 42 με προορισμό νησιά του Αργοσαρωνικού. Επίσης 12 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από την Ραφήνα

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «και φέτος ο τουρισμός να μας εκπλήξει ευχάριστα».
«Φαίνεται ότι ο τουρισμός έχει ξεκινήσει πολύ καλά» επισήμανε προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δίνει έμφαση στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα πλοία.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Εξάλλου σε ισχύ τίθενται από σήμερα 2/6 έως τις 6 Ιουνίου τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει σήμερα Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ