Τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας ΦΩΤΟ

Η διαμονή και η σίτιση πραγματοποιήθηκαν στη Μαθητική Εστία Κλειτορίας με την άψογη φροντίδα των εργαζομένων εκεί.

Τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας ΦΩΤΟ

Mετά από πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας για την υλοποίηση ενός 3ήμερου επιμορφωτικού  προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, 22 μέλη και φίλοι της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ μετέβησαν στην Κλειτορία και συμμετείχαν σε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα από Παρασκευή 12/11/21  μέχρι Κυριακή 14/11/21.

Η διαμονή και η σίτιση πραγματοποιήθηκαν στη Μαθητική Εστία Κλειτορίας με την άψογη φροντίδα των εργαζομένων εκεί. Η εκπαιδευτική δράση την οποία επιμελήθηκε με επαγγελματισμό, επιστημονικότητα, οργανωτική εμπειρία η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, έλαβε χώρα σε μία ευρεία περιοχή πέραν της Κλειτορίας που περιλάμβανε την Δημητσάνα, μονές της Αρκαδίας, την Ζάτουνα,  φαράγγια του  όρους Μαίναλου και τον ποταμό Λούσιο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και επέτρεψαν στους συμμετέχοντες περιπατητικές εξερευνήσεις, υπαίθρια εργαστήρια, επισκέψεις σε μουσεία κλπ. Στην αξιολόγηση που  πραγματοποιήθηκε με το τέλος του προγράμματος επισημάνθηκαν  οι πλούσιες γνώσεις που αποκτήθηκαν σχετικά με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, η ευαισθητοποίηση στις απειλές που υπόκειται η φύση και οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης και αναχαίτισης των προβλημάτων που επιχειρούνται στην περιοχή τόσο από το ΚΠΕ όσο και από άλλους φορείς. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν αρκετά ιστορικά στοιχεία της περιοχής τόσο από την αρχαιότητα (αρχαίος Κλείτωρ, αρχαία Γόρτυνα) την νεότερη (Ελληνική επανάσταση του 1821, Αγία Λαύρα) όσο  και την σύγχρονη (Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στην Ζάτουνα).

Με αυτή την συνεργασία μεταξύ Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, ανανεώθηκε μία αδελφική φιλία που ενώνει τους σκοπούς, στόχους αλλά και ανθρώπους των δύο φορέων από το 1993 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] pelop.gr – 19/11/21 patrasevents.gr – 19/11/21 kalavrytanews.gr – 19/11/21 […]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ