Τρίκαλα: Βραδινές περιπλανήσεις για νεαρή αρκούδα μέσα στην πόλη ΦΩΤΟ
Η αρκούδα, περίπου δύο ετών, χάθηκε από το φυσικό της περιβάλλον και εντοπίστηκε σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, χωρίς να δείχνει επιθετικότητα.
Μια νεαρή αρκούδα, ηλικίας περίπου δύο ετών, βγήκε από το φυσικό της περιβάλλον και περιπλανήθηκε στους δρόμους του κέντρου των Τρικάλων το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Η πρώτη εμφάνιση του θηλαστικού καταγράφηκε στην οδό Μαβίλη τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε στην οδό Αρειανού, κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αρκούδα έδειχνε ήρεμη, αλλά εμφανώς αποπροσανατολισμένη, πιθανόν σε αναζήτηση τροφής ή λόγω περιέργειας, χαρακτηριστικό των νεαρών ζώων.


Ειδικοί σημειώνουν ότι οι αρκούδες γενικά δεν είναι επιθετικές εκτός αν αιφνιδιαστούν ή προκληθούν. Συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, να μην πλησιάσουν το ζώο και να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση νέας εμφάνισής του.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Τα Google Pixel 11 Pro και Pro XL φέρνουν Tensor G6, 3.600 nits, zoom 120x και νέο HiLight
Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών ΦΩΤΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Το Google Pixel 11 μεταφράζει τη νοηματική σε κείμενο
Οι Θεομητορικοί ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
