«Τρύπα» στη σύνδεση Λιμένα Αιγίου – «Ολυμπίας»

Εχει ζητήσει από τις αρχές του χρόνου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πρόσθετη χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ, ώστε από τα 6,5 εκατ. ευρώ του αρχικού κόστους, ο προϋπολογισμός να αυξηθεί στα 9 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Αιγίου,Ολυμπίας,σύνδεση

Σε αναμονή αναθεώρησης του προϋπολογισμού του έργου οδικής σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με την Ολυμπία Οδό, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η εγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν επαρκεί, λόγω των αυξημένων αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις.

Εχει ζητήσει από τις αρχές του χρόνου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πρόσθετη χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ, ώστε από τα 6,5 εκατ. ευρώ του αρχικού κόστους, ο προϋπολογισμός να αυξηθεί στα 9 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Ο αν. περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος εξήγησε στην «Πελοπόννησο» δήλωσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του έργου, έχουμε στείλει και τα τεχνικά δελτία» και έσπευσε να επισημάνει ότι «για το θέμα έχουμε ζητήσει και αύξηση προϋπολογισμού, για την πληρωμή των απαλλοτριώσεων από το υπουργείο Υποδομών, γιατί το ποσό που είχε εγκρίνει η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή ήταν πολύ χαμηλό».

Το ποσό αυτό ήταν στις 500.000 ευρώ, ενώ σήμερα απαιτούνται πολύ περισσότερα για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις που περιλαμβάνουν και ακίνητα της συνοικίας του Νέου Κόσμου στο ΔΔ Ροδοδάφνης. Κι αυτό γιατί στις αρχές Ιανουαρίου εκδόθηκε δικαστική απόφαση, μετά από προσφυγή ιδιοκτήτων που είχαν ζητήσει αναθεώρηση της τιμής μονάδας, σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, υπήρξε αναθεώρηση και πλέον οι απαλλοτριώσεις που θα πρέπει να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο, υπολογίζονται στα 3 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Αιγιάλειας, για την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου που χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο θα αναβαθμίσει συνολικά την παραλιακή ζώνη και θα μετατρέπει τη λιμενική αυτή εγκατάσταση σε διαμετακομιστικό κόμβο, με δυνατότητα να κινούνται βαρέα οχήματα, με άμεση πρόσβαση από τη ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών.

Η σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με την Ολυμπία Οδό αποτελεί κομβικό σημείο στα σχέδια αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, με το master plan του δήμου για τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή, μεταξύ των οποίων βέβαια είναι και η πρώην Χαρτοποιία Αιγίου.

Αποτελεί επίσης κομβικό σημείο του σχεδίου για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την επέκταση και αξιοποίησης της μαρίνας που βρίσκεται νότια του νέου λιμανιού και ήδη έχει αποτελέσει σημείο επαφής μεταξύ δήμου και Περιφέρειας όπως και το έργο της αναβάθμισης των κόμβων εισόδου στην πόλη, από ΠΑΘΕ και παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή οι διακινητές ναρκωτικών, γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά

Καιρός: Έρχεται αεροχείμαρρος με σκόνη και 35αρια …διαρκείας, ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Συμφωνία Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη στις νέες προκλήσεις Σιλιάνοφσκα

Μύκονος: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη φονική συμπλοκή

Έληξε η κατάληξη της νομικής σχολής της Αθήνας μετά απο επιχείρηση της αστυνομίας,27 προσαγωγές

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ