Τσιάρας: Έρχονται αποφάσεις υπέρ της ζωής, της δραστηριότητας του αγροτικού κόσμου και των Ευρωπαίων καταναλωτών

Όσα δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Τσιάρας

Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχύσουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή, τη δραστηριότητα, τις εξελίξεις και του αγροτικού κόσμου, αλλά συνολικότερα και των Ευρωπαίων καταναλωτών τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας σε δήλωσή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Όπως επισήμανε «είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση να εισφέρουμε όλοι μαζί στα θέματα και τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκέψεις, ιδέες και εξελίξεις που θα στηρίξουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα στηρίξουν τον παραγωγικό ιστό συνολικά της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παρουσία μου εδώ συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου, μιας και προηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι ευρωεκλογές.

Aνοίγει όμως ένας νέος κύκλος με πολλές νέες και μεγάλες προκλήσεις και με ζητήματα τα οποία θα απασχολήσουν προφανώς την Ευρώπη, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως με θέματα τα οποία απασχολούν πρωτίστως και την Ελλάδα. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτόν τον διάλογο και στην αναζήτηση εξεύρεσης λύσεων μέσα από το πλαίσιο των αρχών και των αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ίδια τη διαχρονική της στάση και πορεία.

Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση την ατζέντα που ήδη υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης, προφανώς θα ενισχύσουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή, τη δραστηριότητα, τις εξελίξεις και του αγροτικού κόσμου, αλλά συνολικότερα και των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση να εισφέρουμε όλοι μαζί στα θέματα και τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκέψεις, ιδέες και εξελίξεις που θα στηρίξουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα στηρίξουν τον παραγωγικό ιστό συνολικά της Ευρώπης».

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Βραχνάς η τροφοδοσία και η πρόσβαση

Σέρρες: Με τραύματα σε κεφάλι και χέρι ο 7χρονος από το δάγκωμα του σκύλου «Λίγο ακόμα και θα ήταν χειρότερα» λέει συγγενής του

Maestro: Γιατί στη σκηνή της γέννας κλήθηκε το «100»

ΑΑΔΕ: Εκπνέουν οι προθεσμίες για IRIS και POS