Τσίπρας σε Βουλή: «Έρχεται η ώρα να τελειώνουν τα παιχνίδια με τη Δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας»

Σκληρή αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της Βουλής.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιδιαιτέρως τεταμένη η κατάσταση εντός της Βουλής σήμερα, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση λόγω των ζητημάτων υποκλοπών και παρακολουθήσεων, με αμφότερες τις δύο πλευρές να εξαπολύουν έντονες επιθέσεις.

«Ενάμιση μήνα τώρα ο κύριος Μητσοτάκης κρυβόταν από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να δώσει απαντήσει στο θέμα των υποκλοπών. Απέδειξε ότι είναι ένοχος και δειλός και σήμερα, που εμφανίζεται σε αυτό εδώ το βήμα, αποδεικνύει το έτερο χαρακτηριστικό της ενοχής του, το θράσος. Κύριε Μητσοτάκη πρέπει να έχετε επίγνωση των δυσκολιών που έχετε να αντιμετωπίσετε γι’ αυτό σήμερα είχατε μία αξιοθρήνητη παρουσία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι το γεγονός ότι ακόμα και σημαίνοντα στελέχη της παράταξης σας, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί σας Καραμανλής και Σαμαράς, έρχονται και σας λένε ευθέως ότι η επίκληση του απορρήτου ζημιώνει την αλήθεια, τη δημοκρατία και την παράταξη σας. Ε λοιπόν κύριε Μητσοτάκη οι “σταγόνες” που νιώθετε δεν είναι η βροχή, δεν βρέχει, είναι από την παράταξη σας, όχι μονάχα από την κοινωνία.

Επειδή όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να τελειώνει το κρυφτούλι και τα παιχνίδια με τη Δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Κρυφτήκατε πέντε εβδομάδες από την εθνική αντιπροσωπεία. Κρυφτήκατε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού όταν η αρμόδια επιτροπή σας κάλεσε να τοποθετηθείτε εσείς ήσασταν αλλού. Δεν δώσατε απαντήσεις. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κρύψετε τα ίχνη σας. Τα ίχνη όμως δεν κρύβονται όπως και η σφραγίδα της συγκάλυψης. Ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να δηλώνει την ανοχή σας, την στάση σας τα λέει όλα».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Έρχομαι λοιπόν να σας ρωτήσω, ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας να αλλάξει αυτό που ίσχυε από τη μεταπολίτευση και μετά, και να αναλάβει την ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών το πρωθυπουργικό γραφείο. Ποιος; Εγώ το έκανα αυτό; Ο κύριος Σαμαράς το έκανε αυτό; Ο κύριος Καραμανλής, ο κύριος Σημίτης ο κύριος Παπανδρέου, ποιος πρωθυπουργός το έκανε αυτό; Εσείς! Ποιος ήταν αυτός ο πρωθυπουργός που με το που ανέλαβε καθήκοντα έσπευσε να διορίσει επικεφαλής της Εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών άτομο που δεν είχε καν τα προσόντα με αποτέλεσμα να αλλάξετε τον νόμο για να τον διορίσετε; Ποιος μετέτρεψε την υπηρεσία πληροφοριών σε υπηρεσία παρακολουθήσεων;

Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση διάταξη που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης; Και αυτό μόλις 10 ημέρες μετά το αίτημα της ΑΔΑΕ προς την εισαγγελέα της ΕΥΠ, την κα Βλάχου. Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να μην κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών; Ποιος ήταν αυτός που οδήγησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον κ. Ράμμο, να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και άρνηση συνεργασίας της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών με την Αρχή; Αφήστε επιτέλους την αλήθεια να έρθει στο φως».

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης προς τον πρωθυπουργό: «Αν όλοι είναι συκοφάντες και εσείς αθώος, αποχαρακτηρίστε λοιπόν το απόρρητο, ώστε να μιλήσουν όσοι κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή και δεν έδωσαν απαντήσεις. Ψηφίστε επίσης μια τροπολογία που να ενημερώνει η ΑΔΑΕ όσους έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης. Και απαντήστε μας επιτέλους: Παρακολουθούσε η ΕΥΠ υπουργούς σας, ευρωβουλευτές, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων;».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments