«Τσούζει»… το τσίπουρο
Αυξημένες έως και 40% οι τιμές του παραδοσιακού τσίπουρου Θεσσαλίας φέτος
Σημαντική αύξηση αναμένεται να υπάρξει φέτος στην τιμή του παραδοσιακού τσίπουρου λόγω του κόστους της ενέργειας. Δεν αποκλείεται η τιμή να αυξηθεί ακόμα και 30% – 40%.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτζής, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακό άμβυκα, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως τα δεδομένα φέτος αλλάζουν λόγω μίας σειράς παραγόντων που επηρεάζουν την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου με τους άμβυκες.
«Ο φόρος που καλούμαστε να προκαταβάλουμε για τις 7 ημέρες λειτουργίας στα καζαναριά μας, σχεδόν τριπλασιάζεται. Από τα 580 ευρώ την περσινή χρονιά, φέτος πρέπει να προκαταβάλουμε 1850 ευρώ» σημείωσε και επεσήμανε πως πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος της ενέργειας, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό.
«Τα περισσότερα καζαναριά καίνε αέριο και κάποια άλλα, ξύλα. Οι μηχανές που χρησιμοποιούμε για το πάτημα των σταφυλιών για να προχωρήσουμε στην απόσταξη του προϊόντος είναι ενεργοβόρες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι μιλάμε πλέον για εντελώς διαφορετικά οικονομικά μεγέθη στον τομέα της ενέργειας, τα οποία αλλάζουν συνεχώς, δυστυχώς όχι προς το καλύτερο» επεσήμανε, στη συνέχεια.
Οι αγρότες και οι αμπελοκαλλιεργητές αναμένεται να κατέλθουν σε συλλαλητήριο την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Αιγιάλεια: Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΚΕ στην Κουνινά λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Ζώδια και σχέσεις:Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις!
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στον Κρίνο ΦΩΤΟ
