Βαλτική: Αναχαιτίστηκαν τρία στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας από μαχητικά του ΝΑΤΟ

Μαχητικά του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν τρία στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας πάνω από τη Βαλτική

Βαλτική: Αναχαιτίστηκαν τρία στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας από μαχητικά του ΝΑΤΟ

Μαχητικά του ΝΑΤΟ, αναχαίτισαν τρία στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας, ανάμεσά τους αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ αυτά πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Την αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/4) η γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα τρία αεροσκάφη, δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν, της σειράς Il-20, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν κλειστούς τους πομπούς τους που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν από καταδιωκτικά Eurofighter της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών· ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον βρετανικό. Πάντως η Λουφτβάφε –η γερμανική Πολεμική Αεροπορία– θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ