Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ξέμεινε» από λουλούδια η Βρετανία – Με αεροπλάνα παραγγελίες από Τουρκία
Οι ανθοπώλες χρειάστηκε να ναυλώσουν αεροπλάνα για να στείλουν λουλούδια στη Βρετανία, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης
Τούρκοι ανθοπώλες ναυλώνουν αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων, αντί για φορτηγά οχήματα, καθώς σπεύδουν να μεταφέρουν όσα περισσότερα λουλούδια μπορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντεπεξέλθουν στον καταιγισμό παραγγελιών μετά τον θάνατο της βασίλισσα Ελισάβετ.
Οι παραγγελίες για νωπά κομμένα άνθη αυξήθηκαν κατά 90% από τότε που πέθανε η βασίλισσα, λέει ο Σελτσούκ Τσελεμπί, μέλος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Αττάλειας, προσθέτοντας ότι οι τούρκοι ανθοπώλες μπόρεσαν να ικανοποιήσουν μόνο περί το 40% της ζήτησης.
«Είναι τέλος εποχής στην (μεσογειακή επαρχία) της Αττάλειας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η παραγωγή στα ορεινά της (νότιας επαρχίας) Ισπάρτα βαίνει μειούμενη», δήλωσε ο Τσελεμπί στο Reuters.
Η αύξηση της ζήτησης σημαίνει ότι οι ανθοπώλες χρειάστηκε να ναυλώσουν αεροπλάνα για να στείλουν λουλούδια στη Βρετανία, κάτι το οποίο απαιτεί μια ημέρα σε αντίθεση με την μια εβδομάδα που είναι ο αντίστοιχος χρόνος για τα φορτηγά, εξήγησε ο Τσελεμπί.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Ομορφιά & Περιποίηση: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τη χρήση της κλασικής Nivea σε πρόσωπο και μαλλιά
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Πετροχωρίου ΦΩΤΟ
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
