Βιασμός 12χρονης: Καταπέλτης για τους 26 κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση – «Κίνητρο της μητέρας τα χρήματα»

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τους πρώτους 26 κατηγορούμενους για το βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό.

12χρονης

Για την 37χρονη μητέρα της ανήλικης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι αποδεχόταν την εκπόρνευση, με κίνητρο τα χρήματα.

Με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης ζητά να δικαστούν για κακουργήματα, ο φερόμενος ως ενορχηστρωτής της πρωτοφανούς υπόθεσης Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης, αλλά και ο 57χρονος συνταξιούχος ναυτικός, γνωστός και ως “Μιχάλης”.

“Άρχισε να βιάζει κατ’ επανάληψη το κορίτσι, τρομοκρατώντας το, με την επίδειξη όπλων και απειλώντας το ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Δεν περιορίστηκε μόνο στη βίαιη ικανοποίηση των ατομικών του σεξουαλικών ορέξεων, καθώς αφού διέφθειρε το κορίτσι, απεργάστηκε και σχέδιο εκμετάλλευσής της προς ίδιον οικονομικό όφελος με την εξώθησή της στην πορνεία”, επισημαίνει για τον Ηλία Μίχο ο εισαγγελέας.

Στην 90σέλιδη πρότασή του, κατακεραυνώνει και την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης. Αν και της αφαιρεί την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, ζητά να δικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, με το σκεπτικό ότι μπορεί να μη γνώριζε για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, αλλά δεχόταν χωρίς ερωτήσεις τα χρήματα που της έφερνε στο σπίτι, για τα οποία μάλιστα της ασκούσε μεγάλη πίεση.

“Με την εγκληματική αδιάφορη στάση της, επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, τον οποίο αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα. Πίεζε διαρκώς και αφόρητα το 12χρονο παιδί της, να της φέρνει χρήματα, ενίοτε με τη χρήση απειλών και ύβρεων”, αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση για την κατηγορούμενη μητέρα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, «επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της μητέρας της 12χρονης ότι δεν έχει σχέση με την μαστροπεία, από εκεί και πέρα είναι πολύ λογική πρόταση για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και θα περιμένουμε τι θα κρίνει το Συμβούλιο».

Ο «Μιχάλης» και τα κότερα

Ρόλο δεύτερου μαστροπού, προσδίδει ο εισαγγελικός λειτουργός στον επίσης προφυλακισμένο ναυτικό, που η 12χρονη έχει αναγνωρίσει ως “Μιχάλη”.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, υποσχόταν στο παιδί ότι θα έχει μεγάλα κέρδη αν εξασκηθεί στην “πορνεία πολυτελείας” και μπει «στα χοντρά κυκλώματα» γνωρίζοντας «εφοπλιστές και λεφτάδες», κάνοντας «επισκέψεις σε κότερα» και συμμετέχοντας σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου”.

Την παραπομπή των 26 σε δίκη ή όχι θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ακόμη 14 κατηγορούμενοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, στη δεύτερη ανάκριση που διεξάγεται για την υπόθεση.

Πηγή:ΕΡΤ